autovit.ro
B SECTIUNI

Serviciul de car sharing cu mașini electrice eGo se lansează și la Timișoara

Timișoara devine al treilea oraș din România în care serviciul de car sharing electric eGo se lansează, în parteneriat cu Banca Comercială Română.

Lansat inițial în București în anul 2017, serviciul de car sharing eGo folosește exclusiv mașini electrice marca BMW i3. Serviciul este oferit în parteneriat cu BCR, iar acum a devenit disponibil și în Timișoara cu o flotă de 10 mașini electrice.

Serviciul eGo este accesibil printr-o aplicație dedicată, care permite localizarea și rezervarea autoturismelor, în timp ce cheia mașinii este înlocuită exclusiv de cardul bancar contactless, indiferent de banca emitentă.

“Timișoara este al treilea oraș în care eGo se lansează, oferind locuitorilor o opțiune de transport prietenoasă cu mediul înconjurător, care contribuie la reducerea aglomerației urbane și oferă utilizatorilor un beneficiu important: plătești cât timp utilizezi efectiv mașina. În plus, ai la dispoziție o mașină cu stil și design inovator ori de câte ori ai nevoie de ea, fără a avea grija unor cheltuieli suplimentare generate de o mașină în proprietate personală, precum costuri de întreținere, asigurări, taxe sau parcare. Utilizatorii eGo sunt persoane cu stil de viață activ, care fac decizii inteligente în ceea ce privește cheltuielile lunare și își doresc să contribuie la un oraș și un viitor mai puțin poluat.”, a declarat Radu Papuc, Managing Partner eGo.

Pentru a putea beneficia de serviciul BCR eGO, utilizatorii din Timișoara trebuie să dețină un card de debit sau credit contactless, indiferent care este banca emitentă și să își instaleze aplicația BCR eGo, disponibilă atât utilizatorilor de Android, cât și de iOS.

Serviciul este conceput atât pentru clienții persoane fizice, cât și pentru companiile care doresc să ofere salariaților un serviciu modern de mobilitate urbană. În aplicația BCR eGo, utilizatorii vor putea localiza și rezerva mașina cea mai apropiată de locația în care se află. De asemenea, vor putea vedea care este gradul de încărcare al fiecărui autovehicul electric și, mai ales, unde pot găsi stațiile de încărcare.

Utilizatorii pot ridica și lăsa mașinile în orice punct al Timișoarei. Clienții care vor lăsa mașinile conectate la una dintre stațiile de încărcare disponibile vor beneficia de bonusuri suplimentare. Clienții BCR care au înregistrat în aplicație un card George, dar și toți clienții aplicației care au fost validați până la data de 22 iulie 2019, beneficiază de tarife subvenționate: 15 lei „pornirea” (cost fix per cursă), plus 20 de lei pentru fiecare 30 de minute.

Clienții din Timișoara ai serviciului BCR eGo vor avea la dispoziție o flotă de 10 autoturisme BMW i3, numărul vehiculelor urmând să fie dimensionat ulterior în funcție de cererea clienților. Mașinile puse la dispoziție de BCR prin eGo sunt în totalitate autovehicule electrice BMW i3, care pot transporta până la 4 persoane. Bateria poate fi încărcată la o staţie publică DC (curent continuu) de 50 kW în doar 40 de minute la 80% din capacitate și oferă o autonomie medie de 200 de kilometri în condiţii normale de utilizare. Modelul BMW i3 poate accelera de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde, având un  motor cu o putere maximă de 170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm.

Aplicația eGo poate fi descărcată din App Store sau Google Play. Serviciul BCR eGo este disponibil și în București și Constanța. ­­­

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)