autovit.ro
B SECTIUNI

Sfaturi pentru a conduce în siguranță în trafic aglomerat

Weekendurile de vară sunt printre cele mai aglomerate perioade în ceea ce privește traficul, iar asta înseamnă că șoferii trebuie să fie mai atenți, mai cumpătați și să respecte câteva reguli simple pentru ca totul să se desfășoare în condiții ridicate de siguranță. Iată recomandările noastre.

 

  1. Evită orice ți-ar putea distrage atenția. În caz de trafic intens este extrem de important ca nimic din mașină să nu-ți distragă atenția. Astfel, este util să pui telefonul pe silent, să dai muzica mai încet și să încerci să eviți discuții inutile cu pasagerii. Poate părea ușor exagerat, dar un astfel de mediu îți poate salva viața pentru că îți permite un nivel ridicat de atenție.
  2. Condu defensiv. Lasă spațiu cât mai generos între tine și mașina din față, nu brusca nicio comandă a mașinii, semnalizează din timp orice schimbare de direcție și nu conduce dacă nivelul de oboseală este prea ridicat. De asemenea, este bine să ai un plan deja stabilit pentru majoritatea situațiilor care pot apărea în traficul din fața ta.
  3. În cazul în care trebuie să pleci în concediu sau într-un weekend la mare este mai bine să îți planifici plecarea pentru a evita perioadele cu cele mai mari valori de trafic, în special dacă experiența ta la volan este limitată.
  4. Folosește pe cât posibil frâna de motor. O decelerare progresivă îi va pune în gardă pe toți colegii din trafic și le va permite să reacționeze din timp. Nu frâna în ultimul moment, pentru că asta va declanșa reacții în lanț.
  5. Folosește treptele inferioare pentru a avea un control mai bun și mai rapid al mașinii. Asta nu doar că îți va permite să accelerezi rapid dacă e nevoie, dar va frâna mai eficient mașina din prima clipă când ridici piciorul de pe accelerație.
  6. Fii mereu pregătit pentru manevre rapide de evitare. Distanțele mici dintre mașini vor reduce timpul de reacție în cazul unor accidente, așa că este necesar să fii mult mai atent decât în situațiile normale de mers.

Sfaturile de mai sus sunt relativ ușor de respectat și pot avea un impact important asupra siguranței tale la volan, așa că încercă, pe cât posibil, să nu uiți de ele atunci când pleci la drum în trafic aglomerat.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)