autovit.ro
B SECTIUNI

Sfaturi simple pentru întreținerea mașinii

O întreținere corectă a mașinii personale este foarte importantă pentru buna funcționare a automobilului. O mașină îngrijită își păstrează mai bine valoare în timp, iar câteva operațiuni simple te vor scuti de griji.

Un automobil are nevoie de câteva lucruri simple pentru a fi într-o stare perfectă de funcționare. Iată câteva sfaturi simple pentru o serie de operațiuni ușor de efectuat.

1. Presiunea în anvelope

Este un lucru de bază pentru buna funcționare a automobilului personal, dar majoritatea dintre noi uităm să verificăm presiunea în anvelope. Atunci când anvelopele nu sunt umflate la presiunea recomandată de constructor, ținuta de drum și consumul de carburant pot fi serios afectate. De asemenea, o presiune incorectă (prea mică sau prea mare) poate duce la uzura prematură a anvelopelor. Verificarea presiunii este o operațiune simplă, care fi făcută cu un manometru. Dacă nu deținem un asemenea instrument putem verifica presiunea la orice benzinărie sau vulcanizare. Recomandarea noastră este să verificați presiunea în anvelope cel puțin odată pe lună.

2. Lichidul pentru spălatul parbrizului

Din nou, este o operațiune simplă. dar de multe ori ignorată. Un lichid bun pentru curățat parbrizul ne asigură o vizibilitate mai bună, iar acest lucru este extrem de important mai ales pe timp de noapte sau în condiții meteo dificile. Pe timp de ploaie sau ninsoare, un automobil de dimensiuni mai mari ne poate aruca pe parbriz apă murdară sau noroi, iar fără lichid va fi dificilă curățarea parbrizului. Verifică des nivelului lichidului de parbriz, folosește un lichid de calitatea adevat sezonului și ține un bidon de rezervă în portbagaj.

3. Nivelul uleiului de motor

Uleiul de motor este esențial pentru buna funcționare a propulsorului. Automobilele sunt dotate cu un martor care te avertizează în cazul în care nivelulul uleiului a scăzut considerabil, dar e bine să nu aștepți ca acesta să se aprindă. Verifică nivel uleiului regulat cu ajutorul jojei, atunci când motorul este rece și mașina este parcată pe o suprafață dreaptă. Dacă nivelul este scăzut, completează cu ulei cu specificația recomandată de constructor. De asemena, respectă intervalele de revizie indicate de producător. Dacă nu ai parcurs numărul de kilometri necesar pentru o revizie, este indicat ca uleiul să fie schimbat anual.

4. Nivelul lichidului de răcire

La fel de important ca și uleiul de motor, lichidul de răcire are grijă ca motorul să funcționeze în parametri optimi. Lichidul de răcire poate fi pierdut atunci când radiatorul este perforat și este importat ca nivelul acestuia să fie verificat constant. Dacă acul indicatorului de temperatură din bord începe să se miște anormal este un semn că nivelul lichidului de răcire este scăzut. Completați cu lichid de răcire conform normelor producătorului. În apropierea sezonului rece verificați în orice service punctul de îngheț al lichidului de răcire.

5. Buna funcționare a farurilor și stopurilor

Pentru a fi vizibil în trafic este extrem de important ca farurile și stopurile mașinii să funcționeze corect. Din când în când este bine să efectuați o verificare vizuală a farurilor și semnalizatoarelor pentru a ne asigura că totul funcționează corect. Dacă un bec e ars, schimbați-l imediat. Majoritatea becurilor pot fi schimbate relativ ușor. Alternativa este schimbarea becurilor arse de către un service auto. Nu uitați nici de becurile de marșarier și cele de la numărul de înmatriculare.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)