autovit.ro
B SECTIUNI

Sfaturi utile: Cât de des trebuie să spălăm mașina?

Automobilul personal are nevoie de întreținere constantă. Revizii, verificări, reparații dacă este nevoie. Dar majoritatea dintre noi nu considerem banalul spălat al mașinii o operațiune de întreținere, ci o corvoadă prin care trebuie să treacă atunci când mașina este foarte murdară.

Spălatul automobilui personal sau de firmă este o operațiune care ar trebui făcută, ca regulă generală, de măcar două ori pe lună. Vorbim de curățarea și igenizarea atât a exteriorului cât și a interiorului automobilului pe care îl folosim zilnic.

Bineînțeles, modul în care utilizăm mașina sau locația în care trăim poate influența gradul de murdărie și atunci numărul de spălări lunare poate varia. De asemenea, pe timp de iarnă, când drumurile sunt murdare și pline de sare este indicată spălarea mașinii după orice drum mai lung, sarea acumulată de pe drum fiind dăunătoare pentru vopsea și caroserie.

Nu trebuie să ignorăm nici găinațul de pasăre, acesta putând fi extrem de coroziv, ca să nu spunem inestetic, pe orice mașină. Dacă avem ghinionul să ne găsim mașina acoperită cu depuneri de pasăre, o vizită la spălătorie este extrem de necesară. Dacă nu avem timp, putem încerca să îndepărtăm cât mai repede depunerile cu ajutorul unei role de șervețele și a unei soluții pentru curățat geamuri.

Vara, drumurile lungi ne lasă mașina plină de insecte moarte în partea frontală și parbriz. Din nou, este indicat să curățăm cât mai repede urmele de insecte la o spălătorie cu presiune. Tot vara, mai putem găsi mașina acoperită cu un fel de sevă secretată de anumiți copaci, în special teii. Bineînțeles, o vizită la spălătorie este necesară pentru a îndepărta seva.

Și în cele din urmă praful din mediul urban, care se depune aproape imediat pe orice mașină, trebuie și el îndepărtat constant.

Nu trebuie să uităm de interiorul mașinii. Putem să o curățăm și singuri, cu ajutorul unui aspirator care să îndepărteze firele de păr, urme de mâncare, frunze și orice alte elemente care au ajuns în interiorul mașinii.

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)