autovit.ro
B SECTIUNI

Sfaturi utile: Cum putem preveni furtul mașinii sau a obiectelor din automobil

Furtul de automobile sau vandalizarea acestora pentru a fura diverse obiecte din interior sunt încă lucruri neplăcute de care ne putem lovi. Cele mai întâlnite cazuri sunt furturile de oglinzi retrovizoare, sisteme audio, jante de aliaj sau chiar carburant.

Nimeni nu vrea să aibă de-a face cu furtul automobilului personal. Însă acest fenomen este în continuare o problemă atât la noi în țară cât și la nivel european. De asemena, furtul din automobile este un fenomen la fel de prezent, dar riscul poate fi minimizat dacă urmăm câteva sfaturi simple.

1. Nu lăsa niciodată obiecte de valoare în mașină, chiar dacă sunt ascunse vederii. Laptopuri, genți, telefoane uitate sau chiar ventuza suportului de telefon lasată în geam pot deveni tentații pentru hoți.

2. Nu uita să închizi mașina și să ridici toate geamuri înainte de a părăsi automobilul. Deși pare un sfat banal, uneori părăsim mașina preocupați sau vorbind la telefon și putem uita de geamul lăsat puțin deschis. Un hoț experimentat are nevoie de câteva clipe pentru a deschide o mașină cu geamul lăsat întredeschis.

3. Dacă suntem cu mașina în vacanță sau în vizită, locul de parcare ales este important. Alege un loc bine iluminat și circulat și evită zonele întunecate. Dacă avem posibilitatea de a lăsa mașina într-o parcare închisă sau păzită, este bine să alegem această opțiune.

4. Nu te îndepărta de mașină atunci când motorul este în funcțiune. Deși poate părea tentant să intri în magazinul benzinăriei și lași mașina mergând sau descuiată, acest lucru ar putea tenta. Oprește motorul și încuie mașina chiar și în benzinăriile cu camere de supreaveghere.

5. O metodă destul de întâlnită este provocarea unui accident ușor de către cei care vor să îți fure diverse obiecte din mașină. În timp ce cel de la volan se dă jos pentru a vedea stricăciunile, altă persoană îți poate fura, geanta sau alt obiect de valoare de pe bancheta din spate.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)