autovit.ro
B SECTIUNI

Sfaturi utile: Cum să îndepărtăm petele albe de calcar de pe mașină?

Ai parcat într-o parcare subterană și găsit pete albe pe vopseaua mașinii? Cum putem să îndepărtăm dificilele pete de calcar de pe caroserie?

Mulți dintre cei care au parcat în subteran în structuri unde apa se infiltrează în beton s-au trezit cu pete de calcar pe vopseaua mașinii. Majoritatea structurilor de parcare din clădirile de birou au această problemă în special în sezonul rece când ploile sunt mai dese.

Petele albe de calcar sunt extrem de dificil de îndepărtat, o simplă spălare a mașinii nefiind suficientă pentru a le îndepărta.

Ce putem face? Există câteva soluții simple. Imediat ce am găsit mașina pătată cu calcar, putem merge rapid la o spălătorie auto, unde de obicei există soluții detartrante ce pot îndepărta neplăcutele pete albe.

Dacă cei de la spălătorie nu ne pot ajuta, putem folosi o soluție pe bază de oțet sau lămâie pentru a îndepărta petele de calcar. Calcarul poate fi îndepărat cu o cârpă curată înmuiată în oțet concentrat, după ce am curățat praful și murdăria din zona afectată de petele de calcar.

Pete albe apar și după spălarea mașinii. După ce apa se usucă, pe geamuri și vopsea pot rămâne pete mici albe cauzate de mineralele și calcarul din apă. Pentru a proteja mașina și a împiedica formarea acestui tip de pete, mașina trebuie spălată cu un șampon de calitate și ștearsă apoi cu o lavetă de microfibră.

Suprafețele pot fi apoi decontaminate cu o argilă specială care absoarbe depunerile și protejează împotriva formării petelor de apă.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)