autovit.ro
B SECTIUNI

Sfaturi utile: Cum să te pregătești pentru o călătorie lungă cu mașina

Orice șofer are de făcut la un moment dat o călătorie lungă cu mașina. O bună planificare a călătoriei este esențială, mai ales dacă cel de la volan călătorește singur.

O călătorie lungă cu automobilul poate fi o plăcere pentru unii șoferi și o mare problemă pentru alții. Nu este ușor să stai la volan câțiva mii de kilometri, așa că o bună planificare te poate scuti de dureri de cap.

1. Cunoaște-ți limitele

Oboseala este cel mai mare dușman al celui de la volan în timpul unei călătorii lungi cu automobilul. Mai ales dacă șoferul este singur în mașină, este important să știi care își sunt limitele. O pauză de 10-15 minute după fiecare 3-4 ore de condus este obligatorie, iar atunci când oboseala se instalează cel mai bine este să ne oprim peste noapte și să ne odihnim.

2. Planifică în avans

Nu pleca la drum fără un plan. Împarte distanța totală în etape de câteva sute de kilometri și respectă planul făcut. Rezervă cazarea pe drum în avans pentru a nu avea surprize când ajungi la fața locului.

3. Verifică mașina înainte de plecare

Un automobil perfect din punct de vedere tehnic își va asigura o călătorie fără probleme. Înainte de plecare fă o verificare generală a motorului, verifică nivelul uleiului, starea frânelor și mai ales a anvelopelor. Acestea trebuie să fie în stare excelentă și să aibă presiunea corespunzătoare. De asemenea, farurile și ștergătoarele trebuie să funcționeze impecabil. De asemena, fă plinul cu carburant înainte de plecare.

4. Rezerve de apă și mâncare

Pentru a nu opri foarte des pe drum, fă-ți o rezervă de apă și mâncare care nu se strică în mașină. Evită gustările sărate, deoarece acestea te vor deshidrata. De-a lungul călătoriei, bea apă pentru a avea energie.

5. Electronice de rezervă

Ai grijă să ai la tine un telefon de rezervă, sau suficiente încărcătoare pentru a avea mereu telefonul încărcat. Telefonul te va ajuta atât prin folosirea hărților electronice cât și în caz de urgență. Folosește un sistem de navigație sau o aplicație ca Waze sau Google Maps pentru a naviga în siguranță către destinație.

6. Comunică planurile de călătorie

În cazul unei călătorii lungi cu automobilul de unul singur, comunică cuiva apropiat planurile tale de călătorie și anunță când ai ajuns la destinație.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)