autovit.ro
B SECTIUNI

Câteva sfaturi utile pentru închirierea unei mașini în Europa

Vara bate la ușă și se sezonul vacanțelor s-a deschis deja. Mulți dintre noi vor alege să călătorească în Europa, iar uneori o mașină poate face vacanța mai frumoasă.

Sunt câteva zone turistice în Europa unde o mașină de închiriat ne poate asigura o vacanță completă. Mai multe obiective turistice bifate, mai multe plaje vizitate și familia este fericită. Desigur, am putea călători cu mașina personală, dar cine mai vrea să stea două zile la volan la dus și două la întors. În zone ca sudul Spaniei, sau Portugalia, o mașină de închiriat este o soluție mai bună.

Dar, înainte de a pleca în vacanță, este bine să ne facem temele.

1. Putem studia online ofertele diferitelor companii de rent a car. Pe lângă numele mari, în zonele cu tradiție în închirierea de mașini, e bine să aruncăm un ochi și pe ofertele companilor locale.

2. Alege mașina de care ai nevoie. De cele mai multe ori, o mașină de clasă mini sau mică e suficientă pentru a ajunge unde avem nevoie și acestea vor veni cu cel mai bun preț. Dacă călătorim cu familia, o mașină din clasa compactă e suficient de mare pentru a ne deplasa la plajă.

3. Înainte de a semna pentru mașina închiriată, citește cu atenție contractul, află ce garanție va fi blocată pe cardul bancar și când va fi aceasta restituită.

4. Majoritatea companilor rent a car acceptă doar carduri de credit (embosate) pentru garantarea închirierii.

5. Înainte de alege compania de la care vei închiria, verifică unde este localizat punctul de lucru la destinație. Deși multe companii spun să sunt localizate în aeroport, de fapt sediul este la kilometri distanță. Companiile de închiriere pun însă la dispoziția clienților shuttle-uri pentru transportul clienților.

6. Unele companii îți vor oferi un plin de carburant și vor ca mașina să fie returnată cu plinul făcut. Aceasta este practica standard. Dar există și companii care îți vor oferi posibilitatea să returnezi mașina cu rezervorul gol, însă îți vor vinde acel plin de carburant la un preț mult mai mare față de prețul de pompă.

7. Există platforme online care prezintă ofertele de închiriere mașini de la mai mulți parteneri și poți alege comparând direct prețurile. Tot prin intermediul acestor platforme poți face o rezervare la una din companiile alese.

8. În ultima vreme, au început să apare alternative la companile clasice de Rent a Car. După modelul AirBNB în turism, sau Uber în car sharing, persoane private își pun la dispoziție mașina prin intermediul unor aplicații pentru telefonul mobil. Cele mai cunoscute sunt Turo și Getaround.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)