
Sezonul vacanțelor este aproape și startul ninsorilor îi va face pe mulți dintre voi să meargă spre pârtiile de schi din Europa. Cum mulți preferă să plece cu avionul, închirierea unei mașini devine o prioritate, deoarece bagajele și echipamentul este dificil de transportat în alte condiții. Mai jos îți prezentăm ce este important să ai în vedere, ce este util să știi și la ce trebuie să ai grijă când închiriezi o mașină din Uniunea Europeană.
1. Compară ofertele de la mai multe companii de închiriere, în funcție de clasa mașinii de care ai nevoie. S-ar putea ca prețurile să difere semnificativ. Este recomandat să nu închiriezi o mașină mai mare decât ai nevoie. Aceasta va fi mai greu de parcat, va consuma mai mult și va necesita o garanție mai mare, fiind mai scumpă.
2. Citește cu atenție condițiile de închiriere, află garanția care se va bloca pe cardul de credit și durata după care se vor restitui banii. Sunt companii care deblochează instant banii și îi poți cheltui imediat sau altele care deblochează suma, dar ai acces efectiv la bani după circa 20 de zile.
3. Ține minte că în momentul ridicării mașinii ai nevoie de un card de credit (doar credit, embosat) emis pe numele șoferului.
4. Verifică anteriorul ultimului pas unde este localizată compania de închiriere în aeroport. Nu sunt puține cazurile în care companiile care închiriază pe platforme online să fie situate la câțiva kilometri de aeroport. Ele pun la dispoziție microbuze, dar tot drumul implică timp suplimentar și la preluare și la predarea mașinii. Este însă posibil ca prețul oferit de aceste companii să fie mai mic decât la companiile care au birouri în terminalul aeroportului.
5. În cazul în care alegi o platformă online pentru închirierea mașinii este important de știut că acestea trebuie să-ți ofere, conform legii, informații despre:
– condițiile de închiriere ale companiilor de închirieri partenere;
– categoria, marca, tipul și clasele mașinilor de închiriat;
– dotările suplimentare ale mașinii;
– vârsta și permisul de conducere;
– metodele de plată acceptate;
– documentele necesare la preluarea mașinii;
– tariful de închiriere cu toate serviciile incluse și taxele suplimentare;
– condiții de livrare și returnare ale mașinii;
– modificarea și anularea rezervării.
Dacă mergi pe varianta online, după rezervare trebuie să primești un e-mail de confirmare, cu toate informațiile de mai sus, dar și cu voucherul de care ai nevoie la ridicarea mașinii.