autovit.ro
B SECTIUNI

Sfaturi utile: Pregătește automobilul pentru sezonul rece

Suntem deja în luna noimebrie și iarna încă nu dă semne că ar sosi prea curând. Temperaturile sunt încă plăcute, dar este momentul să pregătim mașina pentru iarnă.

Sezonul rece bate la ușă și este important ca mașina să fie în stare excelentă înainte de căderea primelor zăpezi. Dacă se apropie momentul reviziei și al schimbului de ulei, fă aceste operațiuni din vreme fiind esențiale pentru buna funcționare a mașinii pe timpul iernii.

Apoi, nu uita de lucrurile mici. Acumulatorul mașinii trebuie să fie în stare bună fiind cel mai vulnerabil elemente atunci când temperaturile scad sub zero. Verifică starea acestuia, curăță bornele bateriei, iar dacă acumulatorul nu mai oferă tensiunea corectă e mai bine să îl înlocuim pentru a nu avea neplăceri în sezonul rece.

Montează anvelope de iarnă de calitate bună. Încearcă să nu faci economii prea mari la acest capitol, deoarece anvelopele sunt principalul element de siguranță al unei mașini. Ține minte – legea impune montarea anvelopelor de iarnă doar în condiții de zăpadă sau gheață, dar pneurile de iarnă sunt necesare imediat cum temperatura scade sub 7 grade. Sub acest prag, anvelopele de vară devin ineficiente.

Verifica constant presiunea în anvelope. Presiunea corectă ne ajută să economisim carburant și să uzăm prematur anvelopele de iarnă.

Verifică ștergătoarele de parbriz și dacă acestea sunt deteriorate înlocuiește-le cu unele de calitate. Ștergătoarele sunt esențiale pentru o vizibilitate bună pe timp de iarnă, ele fiind responsabile cu înlăturarea apei și zăpezii de pe parbriz.

Nu uita că poți rămâne blocat pe timp de iarnă în zone greu accesibile, în frig și fără acces la utilități. De aceea, pe timp de iarnă, ține în mașină un cablu de încărcare pentru telefon, lanternă, mănuși groase, o pătură, un fluier și câteva snackuri neperisabile. Poate părea exagerat, dar micile detalii pot face diferența dintre viață și moarte.

Nu uita să folosești lichid de parbriz de iarnă, deoarece cel de vară va îngheța în sistem imediat cum temperaturile scad sub zero. De asemenea pune în mașină o racletă solidă și un spray pentru dezghțarea geamurilor.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)