autovit.ro
B SECTIUNI

Skoda Kodiaq este numele viitorului model SUV ce va fi produs de marca auto din Cehia

Skoda a confirmat oficial că viitorul model SUV ce va fi lansat în această toamnă va purta numele Kodiaq. Vom putea vedea crossover-ul full-size la Salonul Auto de la Paris din luna septembrie.

După ce am anunțat din luna decembrie că viitorul SUV Skoda ar putea purta numele Kodiak, producătorul ceh a confirmat oficial acest zvon. Numele noului model crossover ce se alătura din toamnă gamei de modele produse de către Skoda se va numi Kodiaq. Numele este inspirat de rasa de urși Kodiak ce trăiesc pe insula cu același nume la sud de  Alaska, dar Skoda a ales să înlocuiască litera k de la finalul denumirii cu litera q, având drept model pronunția locuitorilor din Alaska. Pe insula Kodiak trăiesc 14.000 de oameni, dar și 3.500 de urși.

skoda-kodiaq-5

Modelul Skoda Kodiaq va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Paris, ce va vea loc în luna septembrie a acestui an. Platforma folosită de Kodiaq este comună cu cea a modelelor Volkswagen Tiguan și Seat Ateca și va fi disponibil atât în variantă cu cinci, cât și șapte locuri. Lungimea noului model va fi de 4.7 metri.

skoda-kodiaq-2

Skoda nu a publicat imagini cu noul model, dar a lăsat să se înțeleagă că acesta va folosi multe din elementele de design anunțate de conceptul Skoda VisionS ce a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva. În ceea ce privește prețul noului model SUV acesta se va încadra cel mai probabil în jurul sumei de 23.000 euro.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)