autovit.ro
B SECTIUNI

Skoda Kodiaq este primul SUV cu șapte locuri din istoria mărcii cehe

După o lungă campanie de teasing, Skoda a lansat oficial noul model din gama sa. Numit Kodiaq, acesta este primul SUV cu șapte locuri produs de marca din Cehia. Publicul îl va putea admira la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie.

Skoda a prezentat oficial noul model numit Kodiaq. În cadrul unui eveniment rezervat presei găzduit de orașul Berlin, Skoda a dezvelit SUV-ul cu șapte locuri ce va completa gama producătorului din Cehia. Modelul de serie Kodiaq împrumută multe din liniile de desing ce au fost văzut pentru prima dată pe conceptul dezvelit la Salonul Auto de la Geneva. Kodiaq a fost desenat de echipa designerului Joszef Kaban. Stilul abordat este ceva mai îndrăzneț, dar se înscrie în tonul actual al imaginii de marcă Skoda. Grila tridimensională domină partea frontală, însă blocurile optice adaugă o notă agresivă.

skoda-kodiaq-16

Skoda Kodiaq folosește platforma modulară MQB, platformă ce este folosită deja de numeroase modele din cadrul grupului Volkswagen (VW Tiguan, Seat Ateca, etc). Kodiaq este însă mai lung ca frații săi de platformă, măsurând 4.7 metri lungime. Acest lucru îi permite să poată primi la bord șapte pasageri, fiind singurul model Skoda ce poate face acest lucru. Portbagajul are hayon cu acționare electrică și un volum de 470 litri, iar dacă rabatăm ambele banchete volumul total ajunge la 2.065 litri.

skoda-kodiaq-29

Am văzut deja interiorul noului model, prezentat de Skoda înainte de lansarea oficială. O nouă planșă de bord cu zone simetrice, display central color și prize de ventilație verticale formează o planșă de bord interesantă.

Așa cum ne-a obișnuit, Skoda aduce și o serie de inovații simple ce vor să facă viața mai ușoară celor de la bord. De exemplu, tetierele locurilor de pe bancheta spate, au doi suporți laterali ce nu lasă capul pasagerului să alunece în lateral dacă acesta vrea să doarmă în timpul călătoriei. Apoi avem protecții la deschiderea portierelor, utile mai ales în parcările subterane, unde spațiul între mașini este mic. Mai avem umbrela ascunsă în portieră, soluție împrumutată de la modelul Superb și racleta ce poate fi stocată în spațiul de lângă bușonul de alimentare.

Ko_028

În ceea ce privește motorizările, Skoda a adus nu mai puțin de cinci motorizări din baza de organe a grupului Volkswagen. Gama de propulsoare pe benzină începe cu motorul 1.4 TSI de 125 CP. Același motor este disponibil și în varianta de 150 CP. Pentru varianta pe benzină de top, Skoda a ales motorul 2.0 TSI de 180 CP. Bineînțeles va exista opțiunea tracțiunii integrale, dar și a transmisie automate de tip DSG.

skoda-kodiaq-2

Propulsoarele diesel sunt în număr de două, ambele 2.0 TDI de 150 și 190 CP. Skoda Kodiaq poate fi echipată și cu suspensie adaptivă ce oferă modurile de rulare Comfort, Normal sau Sport.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)