autovit.ro
B SECTIUNI

Skoda Kodiaq și Mini Coutryman au obținut cinci stele la testele EuroNCAP

Cea mai recentă sesiune de crash teste organizată de EuroNCAP i-a avut drept protagoniști pe Skoda Kodiaq, Mini Countryman, Nissan Micra și Suzuki Swift. Doar Kodiaq și Countryman au reușit să obțină scorul maxim de cinci stele.

EuroNCAP a supus testelor de impact cele mai noi modele de la Skoda, Nissan, Mini și Suzuki. Toate cele patru modele se comercializează și pe piața din România.

Skoda Kodiaq

euroncap-17

Skoda Kodiaq, cel mai nou SUV din gama constructorului ceh a înregistrat un scor maxim de cinci stele. Gradul de protecție pentru pasagerii adulți a fost de 92%, iar sistemul de frânare automată în caz de urgență este oferit în echiparea standard, fapt ce a contribuit la obținerea scorului maxim.

Mini Countryman

euroncap-2

Mini Countryman a ajuns la a doua generație, iar testele de impact au arătat că acesta oferă un grad de protecție de 90% pentru pasagerii adulți și 80% pentru pasagerii infanți. Scorul general înregistrat a fost cel maxim de cinci stele.

Nissan Micra

euroncap-11

Noul Nissan Micra a intrat și el în atenția EuroNCAP. Modelul de clasă mică a fost testat atât în echiparea standard pentru care a obținut un scor de patru stele, cât și versiunea echipată cu safety pack-ul opțional, versiune ce a obținut cinci stele. Depunctarea versiunii standard a fost cauzată de lipsa sistemului de frânare automată în caz de urgență, precum și de protecția slabă a pietonilor în cazul unui impact cu marginea parbrizului.

Suzuki Swift

euroncap-8

Noul Suzuki Swift a înregistrat cel mai slab scor. În versiunea standard, noul Swift a obținut un scor general de doar trei stele și un grad de protecție de 83% pentru pasagerii adulți. Cele mai mari probleme au fost înregistrate în zona pieptului. De asemenea, versiunea standard a modelului Swift nu este dotată cu sistem de frânare automată. EuroNCAP a testat și versiunea Suzuki Swift echipată cu pachetul opțional de siguranță, ce include acest sistem, vesiune ce a obținut un scor general de patru stele.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)