autovit.ro
B SECTIUNI

Test Drive Second Hand – Skoda Octavia

Un model bine construit si cu design atractiv, Skoda Octavia este tipul de autoturism pe care il cumperi stiind ca o lunga perioada de timp nu va pune niciun fel de probleme. Este spatioasa si  confortabila, iar tehnologia germana de care beneficiaza promite o existenta indelungata.

Ce versiuni sunt disponibile?

Exista in prezent sase variante de echipare cu care Octavia poate fi asociata, toate functie de buget si de asteptarile pe care le ai de la noua ta masina. Si gama de motorizari este multipla, iar printre acestea se numara micutul 1,4 litri pe benzina ce dezvolta 80 CP si dieselul de 1,6 litri si 105 CP. Mai exista de asemenea un propulsor pe benzina de 1,8 litri turbo ce produce 160 CP si un diesel de 2,0 litri si 140 CP. Toate motoarele sunt economice si putin poluante, insa propulsorul de 1,4 litri este de evitat pentru ca cei 80 CP nu sunt de ajuns pentru a propulsa eficient caroseria grea.

In schimb, dieselul de 1,9 litri si 105 CP, cel care echipa modelul testat, este agil si rafinat si ofera suficient cuplu pentru schimbarea benzilor de circulatie intr-un ritm alert. Depasirile nu reprezinta nici ele o problema, intrucat motorul se plafoneaza destul de tarziu, foarte aproape de zona rosie a turometrului.

La ce trebuie sa fii atent?

Fiabilitatea modelelor Skoda este una recunoscuta, iar Octavia nu face exceptie. Partea mecanica este robusta si va suporta fara mari probleme starea precara a drumurilor autohtone, iar tehnologia germana plantata la bordul masinii nu mai are nevoie de laude. Totusi, trebuie mentionat ca vizitele la service sunt conditionate intr-o mare masura si de modul de exploatare, insa chiar si o Octavia folosita zilnic si solicitata fara menajamente este foarte putin probabil sa raporteze defectiuni frecvente.

Cat costa?

Octavia are preturi de pornire incepand de la 10.000 euro pentru motorizarea de 1,4 litri, iar cel mai scump model disponibil pe www.autovit.ro ajunge pana la 19.950 euro, valoare la care puteti cumpara o masina in stare foarte buna, cu o capacitate cilindrica mare si de fabricatie 2009.  Pentru anii de productie 2007 sau chiar mai inainte, preturile scad vertiginos si ajung chiar in zona de 7.000 euro.

Interiorul are un aspect durabil, insa plasticele nu sunt dintre cele mai bune, climatizarea bi-zona va crea un ambient placut, dispozitivele muzicale pot fi conectate prin intermediul mufei din cotiera, dieselul de 1,9 litri este chiar capabil, spatiile de depozitare sunt multiplE, cutia de viteze este bine etajata si perfect adaptata propulsorului.

E bine sa fii atent la…

*O verificare a rulajului real te poate scuti de multe probleme

*Urmarirea afisajului cu multe informatii poate distrage atentia de la drum

Robusta si accesibila, Octavia se prezinta drept o masina de familie foarte interesanta:

Modelul testat: Skoda Octavia 1,9 TDI

Pret MINIM / MAXIM: 10.000/19.950 euro

Plus… Confort, functionalitate

Minus… Plasticele dure, directia prea asistataUn comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)