autovit.ro
B SECTIUNI

Skoda Octavia a ajuns la cea de-a patra generație

Cu aceeași platformă MQB la bază precum fratele VW Golf, Skoda Octavia preia de la acesta cea mai mare parte din motorizări și tehnologii. Încă de la start, Octavia va oferi versiuni hibrid și plug-in hybrid, dar și un sistem de tracțiune integrală pentru versiunile de top. Iată toate detaliile despre noua generație.

 

Față de generația anterioară designul s-a schimbat semnificativ în partea din față, care integrează acum o nouă grilă, mai mare, dar și faruri complet redesenate cu noi lumini de zi. Silueta este tipică pentru Octavia, ușor mai dinamică, compacta cehă fiind însă ușor de recunoscut. Partea din spate aduce și ea surprize, cu o formă îndrăzneață pentru stopuri, care evident beneficiază de tehnologia LED.

Din punct de vedere al dimensiunilor, Octavia este cu doar 19 mm mai lungă comparativ cu vechea generație, este mai lată cu 15 mm, ceea ce face ca spațiul interior să fie și mai generos, deși Octavia a fost mereu un etalon pentru segmentul din care face parte. Pentru versiunea hatchback, volumul portbagajului a crescut la 600 de litri, în timp ce pentru versiunea break volumul ajunge la 640 de litri, ambele valori absolut uriașe.

La interior totul este complet nou, de la sistemul multimedia, la desenul planșei și al consolei centrale. Elementele cheie constau în trecerea la un sistem shift-by-wire pentru transmisia automată, ceea ce a dus la posibilitatea de a elimina levierul clasic pentru schimbător și montarea diferită pentru ecranul principal de control al sistemului multimedia. În versiunea de top acesta are o dimensiune de 10,25 inchi, la fel ca și ecranul care ține locul instrumentarului de bord clasic.

Din punct de vedere al motorizărilor trebuie să notăm atât versiuni de propulsie hibrid, cât și plug-in hibrid, evident fără să lipsească dieselurile în mai multe trepte de putere. Gama este deschisă de 1.0 TSI, cu trei cilindri și 110 CP și este continuată cu 1.5 TSI de 150 CP. Ambele versiuni pot fi comandate împreună cu un sistem hibrid la 48V, capabil să reducă valorile de consum. A treia opțiune TSI este reprezentată de un motor de 2,0 litri și 190 CP, cuplat standard la transmisia DSG cu 7 trepte și tracțiune integrală. Acesta va accelera de la 0 la 100 km/h în doar 6,9 secunde.

Motorizările diesel au la bază aceeași cilindree de 2,0 litri și produc 115 CP, 150 CP și 200 CP, versiunea din urmă fiind oferită doar cu tracțiune integrală. Gama de motorizări este completată de un Plug-in Hybrid denumit Octavia iV, care are la bază un motor pe benzină de 1,4 litri ajutat de unul electric pentru a dezvolta 204 CP. Acumulatorii litiu-ion de 13 kWh promit o autonomie de 55 km.

Noua generație a Skodei Octavia va ajunge în la clienți începând cu anul viitor, fiind de așteptat o ușoară creștere de prețuri.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)