autovit.ro
B SECTIUNI

Skoda sărbătorește 25 de ani sub tutela grupului Volkswagen

Populara marcă Skoda sărbătorește 25 de ani de la preluarea sa în cadrul grupului Volkswagen. Contractul original a fost semnat în 1991, atunci când VW achiziționa un pachet de 31% din acțiunile mărcii din Republica Cehă pentru 620 milioane de mărci germane.

Pare greu de crezut, dar au trecut deja 25 de ani de când marca cehă Skoda face parte din Grupul Volkswagen. Imediat după căderea regimului comunist din Cehoslovacia și despărțirea celor două state, Skoda avea să devină o marcă interesantă pentru producătorii auto de renume din Vest. Volkswagen avea să își facă cunoscute intențiile serioase în 1991 când a achiziționat un pachet minoritar de acțiuni. 31% din compania Skoda intra în proprietatea grupului german. În 1991, Skoda avea în gamă doar două modele, iar producția anuală nu depășea 200.000 unități. 25 de ani mai târziu, Skoda are o gamă completă de modele și produce în fiecare an peste un milion de automobile. Skoda este prezentă astăzi în peste 100 de țări.

skoda-2

Succesul nu a venit peste noapte, Volkswagen investind masiv de-a lungul celor 25 de ani în marca din Cehia. Germanii aveau să cheltuie aproape 11 miliarde de euro pentru modernizarea și extinderea mărcii Skoda. De asemenea, în anul 2000, Volkswagen devenea singurul proprietar după achiziția tuturor acțiunilor. Skoda este astăzi unul dintre cei mai importanți piloni din industria cehă și unul din principalii exportatori. În 25 de ani, Skoda a evoluat de la o marcă regională la un constructor auto de talie mondială.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)