autovit.ro
B SECTIUNI

Skoda Superb – navă amiral pentru marca din Cehia

Unul dintre cele mai populare modele din clasa medie a ajuns la cea de-a treia generație. Din 2001 și până acum, Superb s-a vândut în peste 700.000 de unități la nivel mondial și este o prezență constantă și pe drumurile din România, fiind un model extrem de apreciat. Iată ce aduce propune această nouă generație.

 

În primul rând, designul este complet schimbat, fiind acum mult mai închegat, cu o siluetă mai proeminentă, mai puternică și cu elemente de design atent desenate pentru a inspira eleganță. Pentru a sublinia liniile dinamice, caroseria integrează muchii de-a lungul mașinii, noi pentru imaginea lui Superb.   Amapatamentul este mai lung cu 80 mm față de generația anterioară, iar platforma MQB este preluată de la Volkswagen Passat, ceea ce aduce o masă mai mică și posibilitatea de a integra gama de motorizări și tehnologii de ultimă generație.

Deși vechea generație era una dintre cele mai spațioase modele din segment, acum Superb este și mai mare la interior. Spațiul pentru șofer la nivelul coatelor este mai mare cu 39 mm, iar cel de la genunchi pentru pasagerii spate a crescut la 157 mm, aproape dublu față de orice altă concurență. Portbagajul este mai mare cu 30 de litri, ajungând la o valoare impresionantă: 625 de litri. În ușile față există acum două umbrele, în loc de una la vechea generație.

Pentru prima dată în gama sa de modele, Skoda oferă pentru Superb un tren de rulare adaptiv, denumit DCC, cu mai multe moduri preselectabile prin intermediul Driving Mode Select.

Skoda SuperbSkoda Superb – conectivitate și siguranță de top

Conectivitatea și sistemul multimedia sunt la cele mai înalte standarde ale momentului, fiind disponibilă o conxiune LTE le internet, conexiune Bluetooth pentru telefoanele mobile inteligente, MirrorLinkTM pentru Apple CarPlay și AndroidAuto, dar și o aplicație special dezvoltată care permite accesarea unor funcții ale mașinii direct de pe telefonul mobil. Pentru cei mai pretențioși există un sistem de sunet hi-fi cu 12 incinte, care promite o audiție de top.

Deși încă nu sunt oferite informații complete despre motorizări, știm că va exista o versiune Greenline foarte economică, cu un consum mediu de 3,7 l/100 km, iar gama de motorizări va avea cinci propulsoare TSI și trei TDI. Cele TSI vor avea puteri cuprinse între 125 CP și 280 CP, iar cele TDI între 120 CP și 190 CP. Opțional va fi oferită o cutie DSG, dar și sistemul de tracțiune integrală pentru anumite motorizări.

Din punct de vedere al sistemelor de siguranță, Superb va integra cele mai noi tehnologii, multe dintre ele fiind oferite în dotarea de serie. Prezentarea oficială pentru public va fi la Salonul Auto de la Geneva, care va debuta în data de 5 martie.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)