autovit.ro
B SECTIUNI

Skoda Vision E va debuta la Salonul Auto de la Shanghai

Nu mai este nicio noutate în faptul că Skoda este pe cai mari. Gama de modele a cehilor s-a maturizat enorm de-a lungul anilor, cu produse extrem de bine primite pe piață și tehnologie de la Grupul Volkswagen, care a contribuit la succes. Kodiaq, cel mai recent model lansat de Skoda este complet nou și deja prefigurează un succes uriaș în materie de vânzări. Însă constructorul ceh are planuri și mai mari.

 

La Salonul Auto de la Shanghai, care va debuta la finalul acestei luni, Skoda va prezenta conceptul Vision E, complet electric, care prefigurează un viitor model de serie pentru Kodiaq Coupe. Acesta se va vinde inițial pe piața din China, iar dacă totul merge conform planurilor sunt șanse mari să primească undă verde și pentru comercializarea pe piața din Europa. Așadar, Kodiaq nu va avea doar o versiune practică, spațioasă și confortabilă, ci și una cu o siluetă dinamică și multă eleganță.

Deși Vision E este doar la stadiul de concept, Skoda vrea să ne ofere o incursiune în viitorul mărcii, în care mobilitatea electrică va avea un rol determinant. Skoda Vision E va avea o lungime de 4,64 metri, o lățime de 1,91 metri și o înălțime de 1,55 metri. Ampatamentul va fi unul generos, cu o lungime de 2850 mm, ceea ce indica o cabină spațioasă, dar și un tren de rulare care asigură mult confort.

VISION-E-back

 

Skoda Vision E – propulsie complet electrică

Propulsia va fi asigurată de două motoare electrice, montate câte unul pe fiecare punte, cu o putere totală de 306 CP, astfel încât latura dinamică nu va fi deloc neglijată. Deși nu avem informații despre accelerația 0-100 km/h, știm că viteza maximă va fi limitată la 180 km/h. Autonomia maximă va ajunge la 500 km, grație acumulatorilor litiu-ion și a unui sistem inteligent de recuperare a energiei cinetice.

Skoda Vision E integrează unul dintre cele mai avansate sisteme de conducere autonomă din acest moment, care poate evita singur obstacole, depăși sau chiar parca singur. Deși conceptul este propulsat electric, Kodiaq Coupe va dispune de motorizări clasice, cu unități termice. Primul model Skoda complet electric va ajunge pe piață în anul 2020. Numărul de modele electrice Skoda va ajunge la cinci până la finalul anului 2025.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)