autovit.ro
B SECTIUNI

Societatea de asigurări Carpatica a intrat în faliment însă polițele încheiate rămân valabile

Societatea de asigurare Carpatica a intrat oficial în faliment. Clienții care au polițe valabile la această societate vor trebui să se adreseze pentru despăgubiri către Fondul de Garantare a Asiguraților.

Carpatica Asig este una dintre cele mai mari societăți de asigurare ce au activat pe piața românească. În domeniul auto, Carpatica Asig are peste un milion de polițe active. Societatea se confruntă însă de ceva vreme cu grave probleme financiare, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să solicite falimentul companiei. ASF a precizat că polițele emise de către Carpatica Asig vor rămâne valabile până la data expirării, plata despăgubirilor către clienții Carpatica și către terți urmând a fi asigurate de către Fondul de Garantare a Asiguranților.

“Poliţele de asigurare emise de Carpatica Asig rămân în vigoare până la data expirării. Societatea avea la data de 30.06.2016 un portofoliu de 1.310.852 de contracte de asigurare, dintre care 936.089 poliţe RCA. Potrivit tuturor evaluărilor ASF, piaţa asigurărilor poate absorbi implicaţiile ieşirii Carpatica Asig din industrie fără afectarea stabilităţii şi a funcţionalităţii sistemului”, a anunțat ASF.

RCA_1

Fiecare asigurat poate primi despăgubiri de la Fondul de Garantare de cel mult 450.000 lei, efortul financiar estimat pentru Fondul de Garantare fiind de 624 milioane de lei.

Carpatica este a doua societate de asigurări din România care a intrat în faliment și nu mai are dreptul de a emite polițe, după ce societatea Astra Asigurări a urmat același curs în luna august a anului trecut. Pe piața din România mai activează încă două companii care au probleme financiare și se află în acest moment în redresare: Euroins și City Insurance.

În afară de aceste societăți, pe piața polițelor RCA mai activează Allianz-Țiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama și Uniqa.

6 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)