autovit.ro
B SECTIUNI

Stapanii muntilor au cucerit competitia “Cel mai 4×4”

In week-end s-a desfasurat a XI-a editie a competitiei “Cel mai 4×4” din Romania, un eveniment in care au concurat 18 autovehicule, iar in premiera Autovit.ro a facut parte din juriu. Care credeti ca sunt cele mai puternice masini din Romania?

S-a testat in varianta stock

De la bun inceput trebuie stiut ca pentru a fi eligibile, toate autovehiculele intrate in concurs au avut exclusiv echiparea pe care fabricantul a omologat-o pentru utilizarea rutiera obisnuita. Prin urmare nu au fost permise niciun fel de imbunatatiri ale motorului, transmisiei, trenului de rulare sau caroseriei, iar anvelopele au fost cele prevazute ca echipament original al autoturismului.

In functie de specificul lor, autovehiculele au fost impartite in patru categorii: SUV, SUV Premium, Offroad si Pick-up. Acordarea celor patru distinctii s-a facut in urma testelor efectuate pe 9 si 10 iunie de catre cei 10 membri ai juriului, reprezentanti ai celor mai importante reviste si site-uri cu profil auto din Romania.

Presedintele juriului a fost Prof. Dr. Ing. Cristian Andreescu, seful catedrei de autovehicule rutiere din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. Probele on-road s-au efectuat pe drumul DN 73A pe tronsonul virajat dintre Mausoleul Mateias si combinatul Holcim, in timp ce testele off-road au avut loc pe doua trasee montane din masivul Iezer-Papusa.

Confirmari, dar si surprize

La categoria “Cel mai 4×4 SUV” din Romania s-a impus VW Tiguan in fata concurentilor: Dacia Duster, Hyundai ix35, Kia Sportage, Mazda CX-5, Mitsubishi ASX si Skoda Yeti.

Range Rover Evoque a fost desemnat “Cel mai 4×4 SUV Premium” din Romania devansand Audi Q3, Mercedes-Benz ML si Volvo XC60.

Clasa off-road a fost dominata de VW Touareg care a fost ales “Cel mai 4×4 off-road” pentru a treia oara, autovehiculul german impunandu-se in fata modelelor Jeep Wrangler si Land Rover Discovery 4.

O alta mare surpriza a acestei editii s-a inregistrat la categoria “Cel mai 4×4 pick-up” unde s-a impus Isuzu D-MAX in fata rivalilor Mitsubishi L200, Nissan Navara si VW Amarok.

Jurnalistii de specialitate au decis in privinta celor mai 4×4 autovehicule din Romania, insa vrem sa stim cum comentati voi aceste rezultate si daca aveti alti favoriti…

9 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)