autovit.ro
B SECTIUNI

Studiu de piață: 10% din șoferi nu și-au verificat mașina în service de peste un an

Starea tehnică a autimobilului personal ar trebui verificată periodic într-un service autorizat. Însă, conform unui studiu de piață efectuată de 4Service Group România, peste 10% din proprietari nu au mai călcat într-un service auto de peste un an.

Conform rezultatelor cercetării de piață, citate de către News.ro, 10% din șoferii din România nu și-au mai verificat tehnic mașina de peste un an de zile, 2% aleg mereu cele mai ieftine piese de schimb, iar 1,6% preferă să își repare singuri mașina.

”Când vine vorba de alegerea locului în care să-şi repare maşinile, 54,9% dintre români preferă service-urile autorizate. Pe locul doi urmează reprezentanţele auto, preferate de 26,7% dintre români, apoi service-urile mici, de cartier. Doar 1,6% dintre respondenţii studiului au declarat că mai degrabă încearcă să îşi repare singuri maşina, sau ajutaţi de prieteni, decât să meargă la service”, se arată în studiu.

Pentru 58% dintre români, tariful orei de service este un criteriu important în alegerea unității auto pentru servisarea mașinii proprii. Șase din 10 români aleg service-ul în funcție de cât de mulțumiți au fost de reparația anterioară.

Notorietatea service-ului auto este un criteriu important, ales de către 45% dintre respondenții studiului de piață. 7 din 10 români apelează la prieteni, rude sau colegi pentru a afla unde să își verifice sau repare mașina.

”În privinţa pieselor de schimb, aproape trei sferturi dintre cei care au răspuns la cercetarea de marketing efectuată de 4Service România le preferă pe cele originale. Aproape un sfert dintre respondenţi aleg mereu piesele aftermarket, în vreme ce un procent de aproape 2% preferă cele mai ieftine piese de schimb”, se arată în studiu.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)