autovit.ro
B SECTIUNI

Subaru STI vs Mitsubishi EVO – razboi pe viata si pe moarte?

O rivalitate acerba in campionatele de raliuri s-a translatat cu succes si pe drumurile publice. In mainile pasionatilor, modelele “far” Subaru si Mitsubishi continua in strada orgoliile de pe probele speciale.
Uni se jura pe STI si altii nu concep altceva decat EVO, chit ca in lupta la varf in WRC ambii constructori si-au depasit demult apogeul, asta ca sa nu fiu foarte dur in exprimare! Insa la fel de adevarat este ca cei doi specialisti japonezi si-au lasat amprenta adanc imprimata in analele sportului la nivel mondial.

Dar pe strada? De unde nasc orgoliile, ce ne face sa iubim unul sau celalalt model? Atat de diferite la arhitectura motorului, la sunet, la capacitatea cilindrica si chiar la schemele coloristice, insa atat de cvasi-imposibil de departajat la cronometru incat nu-mi explic ce alimenteaza atat de aprins pasiunile. Sau tocmai asta sa fie? Ca nu stim precis care e mai buna? Si atunci ne straduim fiecare, pe plan privat, sa o facem pe a noastra mai buna ca pe a…adversarului? 😉

Recent am reintalnit aceasta rivalitate in modul cel mai curios cu putinta si anume in cadrul articolului cu alegerea jantelor la Mitsu. Cineva spunea ca jantele aurii, care mie imi plac foarte mult cum merg cu negrul caroseriei, nu s-ar potrivi la Evo pe considerent ca sunt prea…Subaru! Sau Subaruesciene as spune eu! Insa chiar asa de adanca sa fie “ura” incat daca unul dintre constructori a folosit o anumita culoare de jante atunci celalalt nu poate sa o mai foloseasca veci? Hahahaha!

Deci hai sa vedem de ce le iubim pe ale noastre, sau – indrazniti sa fiti rai-, de ce le uram pe celelalte?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)