autovit.ro
B SECTIUNI

Sunt anvelopele all-season o soluție pentru vară?

Apropierea de sezonul cald aduce necesitatea de a schimba anvelopele de iarnă cu cele de vară, dar dacă acestea sunt uzate? Ce anvelope cumperi? Cu siguranță te-ai gândit la unele all-season, dar acestea necesită un anumit nivel de compromis. Iată ce trebuie să știi.

 

Anvelopele all-season oferă un echilibru optim între beneficiile pe care le promit atât anvelopele de iarnă, cât și cele de vară. Astfel, ele pot fi utilizate pe întreaga perioada a anului, indiferent de vreme și de temperatură, dar este important de știut care sunt limitările acestora. Anvelopele all-season sunt, în general, destinate șoferilor moderați, care nu fac excese și care au mereu grijă ca manevrele lor să nu fie agresive, la limita aderenței.

Pe timp de vară, o anvelopă all-season oferă un nivel de tracțiune mai slab dacă o comparăm direct cu o anvelopă de vară. Același lucru se întâmplă și pe timp de iarnă, unde anvelopa all-season este pusă în dificultate în orice test de un pneu dedicat pentru iarnă. Însă, anvelopele all-season au avantaje când vine vorba de costuri.

Fiind concepute pentru a se adapta oricărui anotimp, nu mai eşti nevoit să îţi cumperi un al doilea set de anvelope. De aceea, poti uita de schimbatul acestora, o dată toamna şi o dată primăvara. Şi cum nu schimbatul este cea mai mare problemă în această chestiune, ci depozitarea lor, un set de anvelope all-season îţi ia de pe umeri această povară. Dacă până acum erai nevoit să plăteşti o anumită sumă de bani pentru a le depozita, banii irosiţi pe acest serviciu îţi vor rămâne acum în buzunar.

Chiar dacă anvelopele all-season vă pot aduce economii, siguranța trebuie să rămână pe primul loc. De aceea, dacă aveți o mașină de clasă mare, este mai bine să vă orientați direct spre anvelope dedicate de vară. De la distanța de frânare crescută, până la instabilitatea pe carosabil în condiţii de iarnă, clasele superioare de autoturisme și anvelopele all-season nu se potrivesc.

Anvelopele de iarnă sunt absolut obligatorii atunci când conduceți mașini cu motoare puternice, care au ca principală caracteristică performanța ridicată. De asemenea, o zonă în care ninge des și consistent impune utilizarea unei anvelope de iarnă dedicate, care se descurcă net superior în condiții grele față de una all-season. În mod similar, dacă ai 9 luni pe an de temperaturi peste 10 grade, este mai indicat să cumperi anvelope de vară.

De asemenea, ține cont că uzura anvelopelor all-season este mai rapidă pe timp de vară, ceea ce înseamnă că dacă ai drumuri lungi și dese este mai bine să te orientezi spre un set de anvelope dedicate sezonului.

Așadar, iată câteva dintre cele mai des auzite argumente pro și contra față de acest subiect. Așa cum ai văzut mai sus, în alegerea unui set de anvelope all season trebuie să ții cont de buget, siguranță, tipul de condus pe care îl practici și de clasa autoturismului tău.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)