autovit.ro
B SECTIUNI

Sunt anvelopele all season o soluție pentru anotimpul rece?

Chiar dacă anvelopele sunt esențiale în siguranța la rulare, fiind elementul de contact care face legătura dintre tot ceea ce transmite mașina și suprafața de rulare, costurile achiziționării unui set nou sunt de cele mai multe ori o povară financiară pentru șoferi. De aceea, există mereu tendința de a face economii, însă acestea nu sunt mereu cea mai bună soluție. Așadar, întrebările despre anvelopele all season sunt întotdeauna de actualitate, deoarece un set de anvelope poate face treaba pentru toate anotimpurile. Sunt anvelopele all season o soluție viabilă pentru anotimpul rece?

 

Cel mai important beneficiu pe care îl aduc anvelopele all season este că ele pot fi utilizate atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă. Astfel, costul unui set de anvelope asigură utilizarea pe durata unui an, fără a fi necesară schimbarea roților, statul la cozi sau depozitarea în locuri speciale. Însă, evident, există și minusuri. Anvelopele all season au parte de limitări în ceea ce privește performanța și sunt mai slabe din acest punct de vedere decât o anvelopă dedicată pentru un anumit anotimp. De principiu, anvelopele all season sunt ideale pentru mașinile de clasă mică sau compactă, cu motorizări de putere medie sau mică și pentru șoferi care conduc moderat și preventiv. Chiar dacă sunt optimizate pentru toate anotimpurile, anvelopele all season au parte de o compoziție care nu permite performanțe ridicate pe timp de iarnă, unde diferențele față de un pneu special se văd mul mai ușor. O anvelopă all season va permite o frânare, o schimbare de direcție sau o accelerație mai lent decât o anvelopă de iarnă, în condiții de temperaturi scăzute. Astfel, pe mașinile puternice, cu o masă mai mare sau în cazul șoferilor care conduc mai sportiv este recomandată utilizarea unei anvelope dedicată sezonului, în special iarna. În rest, dacă se circulă cu atenție, anvelopa all season poate fi o soluție, care permite reducerea costurilor în ceea ce privește achiziția de anvelope, mai ales că acestea au devenit mai performante în ultimii ani.

tyre_all_season

Anvelopele all season pot fi utilizate legal pe tot parcursul anului, chiar și în condiții de iarnă grea. Totuși, pe zapadă abundentă sau gheață limitărilor lor apar mult mai devreme decât la o anvelopă de iarnă, astfel încât este recomandat să conduceți prudent și să nu vă aventurați în zone unde condițiile de iarnă sunt grele.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)