autovit.ro
B SECTIUNI

Tarifele pentru rovinietă se modifică din ianuarie 2017

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis o informare prin care anunță șoferii reţelei de drumuri naţionale din România că începând cu data de 20.01.2017 vor intra în vigoare noile valori ale tarifului pentru rovinietă. Este important de știu că aceste modificări afectează în primul rând vehiculele de transport marfă de peste 3,5 tone, pentru care prețul a fost micșorat.

 

Pentru șoferii mașinilor cu o masă maximă de sub 3,5 tone, prețul pentru rovinietă a rămas neschimbat, astfel că aceștia trebuie să plătească 3 euro pentru 7 zile, 7 euro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile și 28 de euro pentru 12 luni.

Este important de știut faptul că toate rovinietele emise anterior modificărilor care au survenit în noaptea de 20 ianuarie rămân valabile până în momentul în care vor expira. Prețurile comunicate se aplică doar pentru rovinietele emise după data de 20 ianuarie.

CNAIR anunță că pentru sistemele de plată prin SMS există posibilitatea să existe o întrerupere a serviciului, până în momentul în care noile condiții de plată vor fi implementate cu operatorii de telefonie mobilă.

Prețurile complete pentru toate categoriile de plată ale rovinietei pot fi consultate pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în linkul de aici. De asemenea, lista cu punctele de distribuţie pentru achiziţionarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România se regăseşte în linkul de aici.

camere video rovinieta

Proiect de lege pentru emiterea amenzilor în 30 de zile

Un proiect de lege care a trecut de Senat menționează că emiterea procesul verbal pentru circulația fără rovinietă, dacă ești surprins de o cameră fixă, trebuie să aibă loc în maximum 30 de zile. Intervalul trebuie să fie de doar 15 zile dacă ești oprit de un filtru al Poliției. În acest moment, amenzile pentru rovinietă ajung chiar și după 6 luni.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)