autovit.ro
B SECTIUNI

Taxa auto trebuie restituită integral, iar guvernul se gândește la o nouă formă a timbrului de mediu

Așa cum am anunțat acum câteva luni, statul român a decis că taxa auto va fi restuită într-un sistem de plăți eșalonate pe perioada a cinci ani. Curtea Europeană de Justiție a decis că acest sistem este neconform și a recomandat plata integrală a taxei.

Proprietarii de automobile înmatriculate între 1 ianuarie 2007 și 1 martie 2013 pot solita la ANAF restituirea taxei de mediu plătite. Statul român a decis să înapoieze acest bani după ce a pierdut o serie de procese intentate de către proprietarii nemulțumiți. Sistemul pe care ANAF dorea să îl folosească implica returnarea sumelor plătite în mod eșalonat pe parcursul a cinci ani.

Însă socoteala statului român a fost dată peste cap de Curtea de Justiție a Uniunii Europene care a decis că această de metodă este neconfomă și a recomandat plata integrală a sumelor. Oficialii statului spun că nu există bani pentru a putea plăti integral sumele către proprietarii de automobile ce au plătit taxa de mediu între 2007 și 2013.

timbrul de mediu

Ministerul Mediului a declarat deja, prin vocea ministrului Cristiana Pașca Palmer că s-a constituit o comisie care va analiza toate variantele pentru a putea respecta decizia Curții Europene de Justiție.

Tot ministul mediului a mai declarat că se lucrează la o nouă variantă a timbrului de mediu, într-o variantă mai echitabilă ce ar urma să fie implementată din toamna acestui an.

“Lucrăm la o nouă variantă de taxă de timbru, avem un grup de lucru şi sper ca, până în toamnă, când reintrăm în activitatea intensă pe domeniul acesta, să venim cu o variantă care sper să fie mai echitabilă pentru toată lumea şi inclusiv pentru principiul “poluatorul plăteşte”, care este de fapt fundamentul unei astfel de taxe”, a spus ministrul Cristiana Pașca Palmer.

 

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)