autovit.ro
B SECTIUNI

Taxa de pod de la Cernavodă se poate plăti prin SMS

Începând de săptămâna viitoare, taxa de tranzitare a podului de la Fetești-Cernavodă va putea fi achitată printr-un SMS la numărul scurt 7577. Sistemul elimină astfel barierele de la punctul de taxare și, teoretic, vom scăpa de blocajele care se formau în această zonă. Șoferii care vor ignora taxa de pod vor plăti o amendă de 130 lei.

Taxa pentru tranzitarea podului de la Fetești-Cernavodă va putea fi plătită printr-un simpul SMS începând de săptămâna viitoare. CNADNR a implementat un sistem în valoare de 180.00 euro prin care se elimină astfel barierele de la punctul de taxare din cadrul autostrăzii A2. Sistemul va fi gata pentru primul asalt al litoralului din acest an: minivacanța de 1 mai. Punctul de trecere va avea trei benzi pe sens dintre care două vor putea fi tranzitate liber de șoferii care au achitat taxa electronic, iar a treia bandă a păstra un punct de taxare cu barieră pentru șoferii care preferă să achite cash.
CernavodaCel mai simplu mod de achitare a taxei de pod este trimiterea unui SMS la numărul scurt 7577, număr valabil în rețelele Orange, Vodafone și Telekom. Mesajul trebuie să conțină categoria autovehicului (de exemplu: B, pentru autoturisme) și numărul de înmatriculare. Tariful pentru tranzitarea podului de la Cernavodă variază între 13 și 91 de lei în funcție de categoria autovehiculului, iar dacă tariful nu este achitat, șoferul este pasibil de amendă cuprinsă între 130 și 910 lei. Plata electronică se poate face înainte de trecere, sau după, dau nu mai târziu de ora 24 a zilei următoare datei de tranzitare.

De asemena, plata electronică poate fi efectuată și în benzinăriile din lanțurile OMV, Petrom, Rompetrol și Mol. Verificarea se va face la fel ca în cazul rovinietei. Camerele de supraveghere vor înregistra toate maşinile care trec podul, iar apoi acestea vor fi verificate în baza de date. Ulterior va fi implementat și un sistem de plată online cu cardul bancar.

Sunt exceptate de la plata taxei de pod doar vehiculele deținute sau utilizate de persoane cu handicap locomotor și care sunt adaptate handicapului, microbuzele destinate transportului școlar și vehiculele utilizate de serviciile de urgență.

 

11 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)