autovit.ro
B SECTIUNI

Taxa de pod de la Cernavodă va putea fi plătită electronic

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) va introduce un sistem de plată electronică pentru plata taxei de trecere a podului Fetești-Cernavodă din cadrul autostrăzii București-Constanța. Sistemul va permite eliminarea barierelor ce încetinesc traficul an de an.

CNADNR vrea să implementeze un sistem modern pentru plata taxei de pod de pe autostrada București-Constanța. Pentru a elimina blocajele din trafic ce se repetă an de an in timpul sezonului estival, CNADNR a început lucrările la acest sistem ce va permite plata electronică a taxei și eliminarea barierelor. Vor exista două posibilități pentru achitarea taxei, aceasta putând fi plătită în avans sau în următoarele 24 de ore de la traversarea podului. Șoferii vor putea alege între următoarele opțiuni pentru achitarea tarifului: printr-un SMS trimis către un număr scurt, prin utilizarea cardului bancar pe un portal web, prin intermediul unei aplicații de mobil dezvoltată de CNADNR sau prin achitarea tarifului prin rețeaua de parteneri autorizați ai CNADNR.

Autostrada_3“Au fost efectuate teste operaţionale parţiale ale funcţionalităţii viitorului sistem electronic de colectare a tarifului de trecere a podurilor dunărene, în zona AI Feteşti de pe Autostrada A2, Bucureşti – Constanţa. Îmi doresc ca începând din această vară, cât şi în viitor să nu se mai creeze ambuteiaje pe A2, în dreptul staţiei de taxare de la Feteşti –Cernavodă. Credem că până la 1 mai vom reuşi implementarea întregului sistem – tehnic, economic, legislativ – necesar colectării electronice a tarifului de trecere a podurilor de la Feteşti – Cernavodă”, a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

Prima fază a lucrărilor a implicat introducerea sistemului de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare printr-o serie de camere video, precum și refacerea marcajelor rutiere. Camerele video vor identificare trecerea și vor înregistra numărul de înmatriculare și coordonatele GPS. Dacă tariful de trecere nu este achitat în avans sau în următoarele 24 de ore, acțiunea va fi marcată drept contravenție.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)