autovit.ro
B SECTIUNI

Temperaturile caniculare sunt aproape – răcește eficient interiorul mașinii tale

Vremea caniculară este din ce în ce mai aproape de noi, meteorologii anunțând deja temperaturi de peste 30 de grade la umbră. Dacă vrei ca interiorul mașinii tale să nu fie ca un cuptor încins trebuie să parchezi, în primul rând, mașina la umbră. Însă poți face mai mult decât atât? Dacă respecți câteva reguli simple, interiorul mașinii tale va deveni rapid mai plăcut din punct de vedere termic.

 

Înainte de toate, este recomandat să deschizi geamurile, cât mai mult posibil, pentru ca aerul fierbinte de la interior să se ventileze rapid. Astfel, temperatura poate scădea rapid în doar câteva secunde. Acest prim pas este important și din punct de vedere al sănătății, deoarece plastice de la interior pot emana substanțe toxice atunci când sunt direct expuse la soare sau la temperaturi înalte. Lasă geamurile deschide pentru câteva zeci de secunde până ai toate bagajele în mașină, ai pornit motorul și ai plecat de pe loc.

După ce motorul mașinii a pornit este recomandat să pornești sistemul de aer condiționat al mașinii și să activezi recircularea. Astfel, aerul mai rece de la interior va fi răcit cu mai multă ușurință decât cel fierbinte de la exterior. Totuși, înainte de a activa recircularea permite aerului rece să răcească conductele de ventilație supraîncălzite. Este normal să dureze câteva secunde până ca aerul rece să ajungă în habitaclu. Între timp, lasă geamurile deschise pentru cât mai mult timp posibil, deoarece în primele minute aerul condiționat nu poate face față cu geamurile închise. Dacă este deranjant pentru tine le poți lăsa ușor între-deschise până începi să simți că aerul rece are un impact asupra temperaturii de la interior.

În momentul în care temperatura este plăcută, poți dezactiva sistemul de recirculare pentru ca interiorul să primească aer curat din exteriorul mașinii. Nu uita să reglezi ventilația la un nivel plăcut și evită ca aeratoarele să sufle aer foarte rece direct spre pielea ta. Ideal este ca gurile de ventilație să fie îndreptate spre partea de sus, ca aerul rece să circule de sus în jos în interior mașinii, astfel încât să se creeze un circuit natural, plăcut pentru toți pasagerii.

O altă recomandare importantă de care este bine să ții cont se referă la trecerea bruscă și repetată de la o temperatură foarte joasă la una ridicată. Dacă sunteți în mașină pe distanțe lungi la temperaturi joase, iar afară este foarte cald, medicii recomandă ca temperatura de la interior să fie echilibrată treptat pentru a fi cât mai aproape de cea de la exterior înainte de a ajunge la destinație. Aproape de destinație, puteți deschide ușor geamurile, fără să opriți aerul condiționat. Astfel, temperatura și umiditatea se vor echilibra între interior și exterior.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)