autovit.ro
B SECTIUNI

Tesla anunță revenirea modelului Roadster pentru anul 2020

În cadrul unui eveniment special, producătorul american de mașini electrice Tesla a anunțat prin vocea fondatorului Elon Musk că va lansa o nouă variantă a modelului Roadster. Acesta va veni însă abia în anul 2020.

Elon Musk s-a folosit de prezentarea pentru primul model Tesla destinat pieței de autovehicule comerciale, capul-tractor Semi pentru a anunța revenirea unui model emblematic pentru marca americană.

Este vorba de Tesla Roadster, modelul cu care marca lui Elon Musk s-a lansat pe piață în 2008. A doua generație a modelului Tesla Roadster se anunță a fi una extrem de spectaculoasă, dar clienții trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

Noul Tesla Roadster va fi lansat abia în anul 2020 pentru un preț anunțat de 200.000 dolari. Cei care vor să fie siguri că vor primi cât mai repeda mașina o pot rezerva deja pentru suma de 50.000 de dolari. Va exista și o ediție specială numită Founders Series limitată la 1.000 de exemplare, al cărui preț este anunțat la 250.000 dolari.

Primele imagini arată un automobil cu cu un design spectaculos și un look mai agresiv față de actualele modele electrice din gama Tesla. Tesla Roadster vrea să devină cel mai performant automobil sportiv cu propulsie electrică. Conform datelor tehnice preliminare, Tesla Roadster va accelera de la 0 la 100 km/oră în 1.9 secunde! Da, ați citit bine, o accelerație sub două secunde. Viteza de 100 mile pe oră (160 km/oră) va putea fi atinsă în 4.2 secunde. Creatorul mărcii Tesla mai spune că noul model va folosi o baterie cu o capacitate de 200 kWh, ce îi va permite să atingă o autonomie teoretică de 1.000 km (620 mile).

Modelul Roadster va folosi trei motoare electrice, unul pentru puntea față și două pentru puntea spate, ceea ce înseamnă că noul model va avea tracțiune integrală. Tesla mai spune că habitaculul poate primi patru pasageri, dar locurile din spate par foarte mici.

Rămâne de văzut dacă Musk va putea să își respecte promisiunile, având în vedere că actualul Model 3 suferă de întârzieri mai la livrare.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)