autovit.ro
B SECTIUNI

Tesla Model 3 – clienții încep să primească invitații pentru a-și configura mașina

Model 3 are deja o poveste aparte. După ce a uimit o întreagă lume cu lista de precomenzi de aproape jumătate de milion de unități, locuri pentru care clienții au plătit 1.000 de dolari, Tesla a început să invite clienții apropiați de marcă să-și configureze mașina.

Totul se întâmplă pe fondul unei întârzieri uriașe față de planurile anunțate, apărute din cauza unei probleme cu designul interior al acumulatorilor, care a impus o perioadă de lucru suplimentară. În momentul în care Model 3 trebuia să debuteze oficial, Tesla a organizat un eveniment în care a produs doar câteva exemplare, toate destinate angajaților companiei, semn că acestea urmau să primească modificări ulterioare mult mai ușor decât dacă ar fi ajuns la clienți normali.

Acum, lucrurile par să intre pe făgașul normal, numeroși clienți anunțând că au fost invitați să-și configureze online mașina pentru ca aceasta să fie produsă și, ulterior, livrată. Totuși, au apărut și aici probleme. Opțiunile disponibile momentan sunt limitate, cea mai mare limitate fiind dată de imposibilitatea de a selecta pachetul de acumulatori de capacitate redusă, care asigură o autonomie de 320 km. Cu aceștia, Tesla Model 3 avea un preț de pornire de 35.000 de dolari, însă cu cei de capacitate mare, cu autonomie de 500 km, prețul este cu 9.000 de dolari mai mare.

Pentru primele exemplare, clienții sunt, de asemenea, obligați să comande pachetul Premium pentru interior care include materiale premium pentru tapițerie, scaune față ajustabile în 12 poziții, sistem audio premium cu o putere mai mare, boxe surround și subwoofer, plafon de sticlă fumuriu cu protecție pentru raze ultraviolete sau infraroșii și consolă centrală cu spațiu de depozitare pentru două smartphone-uri. Toate bune și frumoase, însă acesta mai ridică prețul cu 5.000 de dolari.

De aceea, în acest moment, cel mai ieftin model de Tesla Model 3 pe care îl poți comanda are un preț de 49.000 de dolari, deși toți cei care au depus avansul de 1.000 de dolari au știut că prețurile pleacă de la 35.000 de dolari. Nu știm care este părerea celor care au comandat un Model 3, dar știm cu siguranță că marketingul propus de cei de la Tesla funcționează foarte bine.

Cu o lungime de 4,7 metri, Tesla Model 3 se poziționează în segmentul mediu și va concura cu viitorul BMW Seria 3, care va avea o versiunea full-electrică. Garanția oferită de constructorul american este de 4 ani sau 80.000 km, în timp ce acumulatorii sunt garantați pentru 8 ani sau 160.000 km.

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)