autovit.ro
B SECTIUNI

Tesla Model S P100D devine una dintre cele mai rapide mașini din lume

Despre Tesla nu mai sunt prea multe de comentat. Compania americană a născut o adevărată revoluție în industria auto și ține stindardul sus cu fiecare nou model lansat. Deși recent atenția echipelor de cercetare și dezvoltare s-a îndreptat spre Model 3, care are deja peste 400.000 de precomenzi, Tesla nu a lăsat în umbră Model S, modelul lor de clasă mare. Acesta a primit recent un set de acumulatori de o capacitate mai mare, care îi permit o autonomie mai mare, dar asta nu este tot.

 

Deși Model S P100D poate rula acum complet electric pentru 613 km, o cifră impresionantă chiar și pentru un model echipat cu motor termic, accelerația 0-96 km/h este una absolut uluitoare, fiind cotată de americani la doar 2,5 secunde. Acest rezultat impresionant pune Model S P100D în fața multor mașini supersport și o plasează la același nivel cu hypercarurile momentului. Totul, fără să consume carburant și fără să emită niciun gram de CO2.

Dacă ținem cont că modelul electric poate acomoda la interior cinci pasageri plus doi copii și nu are doar unul, ci chiar două portbagaje atunci lucrurile devin cu adevărat spectaculoase, Model S neavând nici un competitor real. Chiar și dacă ne gândim la supersportivele germane precum BMW M5 sau Audi RS6, tot nu putem plasa modelele pe aceiași scară a perfromanțelor.

section-hero-background

Tesla Model X – cel mai rapid SUV din lume

Același sistem de propulsie este oferit acum și pentru Model X, noul SUV din gama celor de la Tesla. Din cauza greutății mai mari a acestuia, accelerația 0-96 km/h este realizată în 2,9 secunde, care oricum este impresionantă, propulsând SUV-ul american pe primul loc în clasamentul accelerațiilor în segmentul SUV-urilor. În versiunea P100D, Model X poate rula cu o singură încărcare pentru 542 de km.

Chiar dacă Tesla încă nu reușește să găsească rețeta perfectă din punct de vedere financiar, pierderile companiei fiind destul de mari, americanii au pornit un val de schimbări care nu mai poate fi oprit. Modelele complet electrice sunt din ce în ce mai multe, iar viitorul apropiat anunță o adevărată avalanșă de lansări, unele extrem de interesante, de la marii constructori auto, care vor pune, cu siguranță, Tesla în dificultate.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)