autovit.ro
B SECTIUNI

Tesla Model S, cel mai cunoscut model al mărcii americane, a primit un facelift la patru ani de la lansare

Pare greu de crezut, dar cel mai cunoscut model electric din lume, Tesla Model S a împlinit patru ani de când a fost lansat. Iar cu această ocazie, compania americană a decis că e timpul pentru un facelift.

Tesla a devenit într-un interval relativ scurt una dintre cele mai cunoscute companii auto din lume. Faptul că produce exclusiv modele cu propulsie electrică a contribuit la acest lucru, dar și politica inovativă de marketing promovată de către Elon Musk, fondatorul companiei.

Tesla Model S este primul model important din gama producătorului american. A fost modelul care a pus Tesla pe harta constructorilor auto importanți și deși are un preț premium, s-a vândut excelent. Au trecut patru ani de când Tesla Model S este produs și oficialii companiei au decis că este timpul pentru un facelift. Iar decizia vine la doar câteva săptămâni după ce Tesla a anunța lansarea lui Model 3, sedanul accesibil din gama sa.

2016-tesla-model-s-update-7

Tesla Model S facelift păstrează linia generală, dar cea mai importantă schimbare se regăsește în partea frontală. Pentru că automobilele electrice nu au nevoie de radiator, grila frontală devine redundantă. Așa că Tesla a decis să elimine acest element, păstrând doar sigla mărcii integrată elegant între cele două blocuri optice. La interior au apărut o serie de dotări noi printre care scaunele ventilate și încălzite, dar și inserții noi de lemn. Cei mai pretențioși clienți pot alege pachetul Premium Upgrade ce aduce tapițerie din piele Nappa și Alcantara și faruri LED.

2016-tesla-model-s-update-5

Gama de versiuni începe cu Model S 70 echipată cu motorul electric de 315 CP și autonomie de 375 km. Urmează 70D, cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Puterea totală este de 328 CP, accelerează de la 0 la 100 km/oră în 5.2 secunde. Urmează versiunile și mai puternice echipate cu acumulatori mai mari: 90D cu 417 CP și autonomie de 473 kilometri, iar versiunea de top este P90D cu două motoare electrice de 463 CP și accelerație de la 0 la 100 km/oră în 3.1 secunde. Această versiune dispune și de modul de rulare Ludicrous ce mărește puterea la 532 CP.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)