autovit.ro
B SECTIUNI

Tesla plănuiește adăugarea unui model crossover și a unui pick-up în gamă începând din 2019

Constructorul american specializat în automobile electrice Tesla vrea să își măreasca gama de modele prin adăugarea unui crossover numit Model Y și a unui Pick-Up. Și speră să facă acest lucru chiar din 2019.

După ce în 2017, Tesla a intrat pe piața camioanelor prezentând modelul Semi, constructorul american vrea să introducă încă două modele în gama sa de automobile. Pe lângă actualele Model S, Model X și Model 3, Tesla vrea să mai lanseze un crossover numit Model Y și un pick-up. Acesta din urmă este destinat în special pieței nord-americane, acolo unde acest gen de automobile au un succes deosebit.

Planurile Tesla au fost confirmate chiar de către fondatorul Elon Musk. Într-o discuție pe Twitter, Musk a spus că are planurile pentru un model pick-up de aproape cinci ani și că abia așteaptă să construiască acest model. A confirmat chiar și faptul că Tesla Pick-Up va avea dimensiuni similare cu un Ford F-150.

Ford F-150 este un pick-up full-size destinat pieței nord-americane, măsurând peste șase metri lungime. Cel mai probabil, pick-up-ul Tesla va împrumuta platfoma actualului Model X, precum și motorizările electrice folosite de actualul SUV. Deoarece va fi un model utilitar, prețul va fi mai mic față de cel al actualului Model X.

În ceea ce privește capacitatea de încărcare și sarcină utilă, cel mai probabil valorile vor fi apropiate de cele ale unui Nissan Navara ce oferă o sarcină utilă de 1.000 kg. Tesla Pick-Up va fi oferit cu tracțiune integrală grație tehnologiei Dual Motor.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)