autovit.ro
B SECTIUNI

Tesla are planuri mari pentru viitorul apropiat: SUV compact, autobuze autonome și un pick-up cu motor electric

Elon Musk, vizionarul fondator al mărcii americane Tesla, a publicat planurile companiei pentru următorii 10 ani. Musk are planuri mari și vrea să extindă gama de modele cu propulsie electrică având în vedere produse ca autobuze electrice și sisteme integrate pentru energie solară.

Deși Tesla nu se află într-o poziție favorabilă în ceea ce privește producția lui Model 3, modelul electric cu dimensiuni compacte, acest lucru nu l-a împiedicat pe Elon Musk să prezinte planurile de viitor ale companiei. Într-un post pe blogul său, Musk anunță că Tesla va aborda și alte segmente importante din lumea auto. Astfel, este foarte posibil ca Tesla să producă un SUV compact și un model pick-up, bineînțeles, cu propulsie electrică.

tesla-model-x-5

Din 2018, Tesla vrea să atace și domeniul transportului comercial prin lansarea unui autocamion autonom cu propulsie electrică. Compania Tesla nu are experiență în acest domeniu, dar Elon Musk spune că proiectul va fi prezentat încă de anul viitor.

“Este nevoie de vehicule electrice și în domeniul transportului de mărfuri și cel a transportului urban cu densitate mare”, a mai scris Musk pe blogul său. Deci, pe lângă transportoare de mărfuri, Tesla va dezvolta și vehicule pentru transportul de persoane.

tesla-model-x-8

Mai mult, viziunea lui Musk cuprinde și ideea ca fiecare proprietar de Tesla să facă bani cu ajutorul propriului automobil. În viitor, proprietarii de automobile Tesla le vor putea înscrie într-un program de car sharing. Astfel, când proprietarul nu are nevoie de mașină sau este plecat în vacanță, altcineva poate folosi mașina, plătind o sumă pentru acest serviciu.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)