autovit.ro
B SECTIUNI

TEST DRIVE DACIA DUSTER 4X4 EXTREME 2022

Un SUV de familie ieftin, dar valoros și capabil

Dacia Duster rămâne unul dintre cele mai robuste SUV-uri din segmentul său. Cu un tren de rulare elastic, SUV-ul fabricat la Mioveni se descurcă onorabil și pe teren accidentat.

Lansat în 2010, Duster a preluat imediat ștafeta de mașină ieftină, dar, de fapt, destul de bună. Sunt câteva noutăți și mici îmbunătățiri la noua versiune, dar spiritul originalului rămâne. Poate arată asemănător cu versiunile precedente, dar, cel mai important, este încă accesibil.

Pe scurt, mașina este puțin lentă, nerafinată pe alocuri, dar cu economie la aspecte de design puțin importante și cu funcții de siguranță modeste. Dar asta după standardele rivalelor care sunt de două ori mai costisitoare. Dusterul este pur și simplu o mașină care nu încearcă să păcălească.

Vezi cele mai importante noutăți în acest test drive complet.

 

DRIVE DACIA DUSTER 4X4 EXTREME: Motor, transmisie și performanță

Motor TCe 150 CP cu tracțiunea integrală și cutie de viteze manuală. Versiunea este ofertantă pentru șoferii care caută un SUV încăpător, cu motor pe benzină puternic și tracțiune integrală.

VEZI DACIA DUSTER NOI

Duster-ul împrumută de la versiunile Renault mai vechi, astfel suspensia sa nu este de ultimă oră și poate nu se ridică la nivelul altor SUV-uri de familie, mai costisitoare. Alegerea unei versiuni cu tracțiune integrală oferă o configurație mai sofisticată a suspensiei spate și ajută la îmbunătățirea stabilității și confortului.

 

DRIVE DACIA DUSTER 4X4 EXTREME: Interior, confort și spațiu de încărcare

Dacia Duster este suficient de înaltă pentru a oferi confort și vizibiltate șoferului, dar sunt câteva aspecte ce țin de confortul la interior care justifică prețul mai scăzut, pe alocuri. Scaunul șoferului nu oferă prea mult sprijin lateral și volanul reglabil este de înălțime standard. Scaunul șoferului se reglează, dar nu și cel al pasagerului.

Tabloul de bord, în schimb, este cât se poate de intuitiv și ușor de folosit.

Dacia Duster se poziționează ca un SUV de familie și își respectă promisiunea, având suficient spațiu pentru trei adulți în spate. Portbagjul are o capacitate de 445 de litri, cam cu o treime mai mare decât capacitatea medie de stocare.

 

DRIVE DACIA DUSTER 4X4 EXTREME: Funcții de siguranță și asistență pentru șofer

Dacia Duster nu excelează la acest capitol, însă este o mașină atât de cuminte – ca să nu spunem lentă -, încât s-ar putea să nu conteze modestia opțiunilor de siguranță.

 

DRIVE DACIA DUSTER 4X4 EXTREME: Preț de achiziție și opțiuni de finanțare

Prețul modelului prezentat ajunge la 22.750 EURO, TVA inclus, la care se adaugă până la 2.000 EURO, în funcție de opțiunile extra.

Indiferent ce mașină nouă decizi să cumperi, asigură-te că o găsești la cel mai bun preț pe Autovit.ro, unde ai peste 30.000 de oferte convingătoare și opțiuni de finanțare.

VEZI DACIA DUSTER RULATE

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)