autovit.ro
B SECTIUNI

TEST DRIVE FIAT 500e [VIDEO]

A treia generație Fiat Cinquecento îmbină perfect romantismul și melancolia, cu tehnologia și autonomia unei mașini electrice

Cinquecento-E este un model foarte drăguț, fabulous pentru strecurat pe străduțe în orașele aglomerate și o bună alternativă pentru transport sustenabil și principii eco. De asemenea, arată și se simte ca o mașină proiectată de designeri de mașini, mai degrabă decât una realizată de inginerii de device-uri smart.

Nu este cea mai ieftină mașină, însă comparativ cu alte modele din aceeași categorie – Honda E, Mini Electric, Peugeot e-208 – are un preț accesibil. În plus, vine cu un jingle digital preluat dintr-un film Federico Fellini, care o face să fie probabil cea mai romantică mașină electrică de până acum.

Pentru nostalgici, Cinquecento de epocă rămâne o adevărată emblemă națională a italienilor și a avut un impact poate chiar mai mare decât Mini-ul pentru britanici sau Beetle-ul în Germania, marcând un moment istoric, anume miracolului economic postbelic în Italia.

Modelul 500 este destinat în primul rând pentru oraș, având un cerc de cotitură strâns, ideal pentru condus și parcat pe străduțe înguste sau strecurat prin trafic. Având în vedere stilul exterior retro, vei fi surprins de aspectul modern, chiar convențional al interiorului. Chiar dacă nu este fabricată complet din materiale de lux, ca un Mini Electric, de exemplu, modelul Fiat 500 este perfect conturat atât la interior, cât și la exterior, cu o formă ergonomică și o armonie a tuturor componentelor.

Fiind cea mai recentă versiune electrică, proporțiile noi oferă mai mult spațiu în interior și o prezență mai mare la exterior. Cu toate astea, rămâne o mașină în 2 uși, ceea ce nu asigură confort pasagerilor din spate la drumuri lungi. Același lucru este valabil și pentru portbagajul relativ îngust, modelul nefiind destinat pentru transportat mulți oameni și bagaje.

Pe scurt, avem în față o mașină puternic tehnologizată, dar cu un aspect care va întoarce privirile ca un magnet.

💶 Preț orientativ: 23.000 EURO
🐎 Putere: 115 CP
🚀 Accelerează de la 0 la 50km/h în 3 secunde
🔋 Baterie: 42kW, utilizabil 32kW
✔️ Autonomie orientativă: 250 km (fără climatizare)
🧳 Spațiu stocare portbagaj: 185 l
🏁 Greutate 1,4 tone

Mai multe ne spun băieții de la eblogAUTO, chiar de la volanul Fiat 500e ⏬⏬⏬

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)