autovit.ro
B SECTIUNI

Test Drive Ford Fiesta

Ce este? Unul dintre cele mai distractive modele din clasa mica. Pret: 11.495 euro. Consum: 5,7 l/100 km. Emisii CO2: 133.
In ultima perioada, totii marii producatori au inceput sa puna un accent crescut pe modelele destinate clasei mici. Cred ca, in mare parte, acest lucru se datoreaza unei aglomerarii urbane intr-o continua crestere, a costului din ce in ce mai mare al carburantului si al taxelor. Aceste fenomene au adus modelel clasei mici la noi standarde de confort, siguranta si performanta. Caliatatea materialelor din interior a crescut, la fel si ergonomia habitaclului. Iar Fiesta nu face exceptie. Din contra am putea spune.

Odata cu noua generatie de Fiesta, aspectele cu care ne obisnuisem la modelele acestei clase, au fost date uitarii, pentru ca progresul este evident, atat prin prisma designului, atat exterior, cat si interior, dar mai ales prin prisma felului in care acesta masna se conduce. Cel mai putin puternic motor este 1,25 Duratec ce pune la dispozitie 60 sau 82 de cai putere. Echipat cu acest din urma agregat, Fiesta se transforma intr-o masina foarte elastica. Etajarea aproape perfecta a cutie de viteze manuala cu cinci trepte ofera acceleratii satisfacatoare, in timp persoanele mai „comode” nu vor simti nevoia sa schimbe treptele de viteza prea des. In mediul urban masina se descurca admirabil, atat datorita dimesiunilor exterioare, cat si sistemului de directie, care nu pune greutatii in timpul manevrelor in spatii inguste. Iar odata iesit la drum lung, cei 82 CP sunt suficienti pentru a tine pasul cu ceilalti participanti la trafic, in timp ce resusrsele de putere asigura efectuarea depasirilor in deplina siguranta.

In conditiile unui rtim decent de condus, consumul mediu nu va depasi 6,0 l/100 km, in timp ce consumul urban se va mentine in limita 7,5 l/100 km comunicati de producator. Un alt mare plus al acestui model este redat de pozitia la volan, de ergonomia scaunelor si de multitudinea de dotari, care iti vr face viata mai usoara la volan. Designul interiorului este in deplina armonie cu linii fluide, dar dinamice ale exteriorului. Pozitionarea comenzilor este intuitiva, iar calitatea materialelor este, cu mici exceptii, superioara. Ford Fiesta este una dintre acele masini in care te simiti bine, care poate fi si confortabila, dar si distractiva. Poate fi unul dintre cele mai complete modele din clasa mica.

Sau mai poti incerca:

Compara Ford Fiesta cu doi dintre rivalii sai:

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)