autovit.ro
B SECTIUNI

Test Drive Second Hand – Ford Mondeo

Este destul de greu sa gasesti defecte la Ford Mondeo pentru ca pare sa le faca pe toate foarte bine. Este foarte confortabil in cazul calatoriilor lungi, dar ramane foarte distractiv si placut din punctul de vedere al soferului.

In interior ai destul spatiu pentru cinci persoane, iar calitatea materialelor si a imbinarilor este ridicata. In plus, modelul hatchback este incredibil de practic, cu un portbagaj imens si bancheta spate rabatabila asimetric. Totusi unele persoane vor avea probleme cu acomodarea la dimensiunile masinii, iar gradul de vizibilitate de pe scaunul soferului nu imbunatateste lucrurile si asta pentru ca e greu sa apreciez pozitia exacta a celor patru colturi.

Costurile de rulare ar trebui sa fie reduse pentru toate versiunile, mai putin cea de 2,5 litri turbo, iar deprecierea ar trebui sa ramana in cote acceptabile.

Ce versiuni sunt disponibile?

Gama de motorizari pusa la dispozitie de Ford este destul de bogata, dar ar trebui evitate motorizarile de 1,6 litri ce dezvolta fie 100 CP, fie 125 CP, pentru ca puterea nu este suficienta pentru a face fata gabaritului mare al masinii, in timp ce motorul de 2,0 litri pe benzina si 145 CP este acceptabil.

Din perspectiva cumparatorului second mai sunt disponibile doua versiuni pe benzina, una de 2,3 litri si una, cu adevarat performanta, de 2,5 litri, ce beneficiaza de ajutorul unui compresor mecanic ce ridica puterea la 220 CP.

Motrizarile pe motorina ofera un compromis mai bun intre costurile de rulare si performante, chiar daca sunt mai scumpe. In prima instanta ai fi tentat sa alegi motrizarea 1.8 TDCi ce dezolta 115 CP, dar versiunea 2.0 TDCi este decizia cea mai corecta, intrucat cei 140 CP ofera toate resursele de care vei avea nevoie.

Versiunea 2.2 TDCi livreaza 175 CP, dar diferentele fata de 2.0 TDCi nu sunt majore, asa ca un plus la valoarea de achizitie nu este neaparat justificat.

La ce trebuie sa fii atent?

Cele mai multe modele Ford sunt bine construite si nu au probleme evidente de fiabiliate. Foarte rar  au fost semnalate pentru versiunea 2,0 litri diesel probleme cu unitatea electronica de comanda, dar acest lucru este usor de remediat, printr-un update de soft. Au mai fost semnalate probleme legate de sistemul de pornire FordPower care nu mai functiona, dar in cazuri izolate.

Mai multe probleme sunt legate de slabirea imbinarilor din interior si de aparitia „troncanelilor” din partea materialelor plastice.

Cat costa?

Preturile pe Autovit.ro pentru versiunea 1.8 TDCi pornesc de la 9.200 de euro in cazul modelelor fabricate in anul 2007 si pot urca pana la 23.900 in cazul versiunii 2.5T. E bine de stiut ca Ford ofera pentru Mondeo garantie de patru ani fara limita de kilometri, asa ca ai toate sansele sa cumperi o masina aflata inca in perioada de garantie.

Daca vrei sa afli mai multe despre preturile pentru Ford Mondeo disponibile pe Autovit.ro foloseste instrumentul “Statistici Pret” disponibil in bara la sectiunea “Servicii”

Atuurile lui Mondeo: caracterul practic, costurile de rulare reduse si valori foarte bune.

Ford Mondeo

Pret minim/maxim: 9.200/23.900 euro

Plus… rafinamentul; siguranta; placerea la volan

Minus… dimensiunile; imaginea putin individualizata.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)