autovit.ro
B SECTIUNI

Test Drive Second Hand – Saab 9-3 Cabriolet Aero

OK, vrei fita de sezon, nu esti dispus sa renunti la spatiu sau confort si nici nu-ti arde de vreun credit supradimensionat?  Atunci s-ar putea sa-ti doresti un Saab Cabrio.

Ce versiuni sunt disponibile?

Fabricat intre 2003 si 2007, acest model a fost oferit cu cinci versiuni de motorizare, adica 1.8 turbo de 150 CP, 2.0 turbo de 175 CP, 2.0 turbo de 210 CP, un V6 de 2.8 litri, turbo, de 250 CP si un diesel 1.9 TiD de 150 CP.

La ce trebuie sa fii atent?

E mai atent desenat ca mai consacratii rivali germani, iar linia i-a rezistat mai bine in timp (poate si pentru ca-i mai rar si neabuzat). Se conduce decent, e mai confortabil ca sus-amintitii, dar nu la fel de sportiv, nici chiar in varianta Aero (in imagini – un model din 2004, cu 210 CP si 75.000 km).

Motoarele sunt de incredere (GM, componente comune cu Opel), dar unele cutii pot avea probleme cand trec de 150-170.000 km. Din fericire nu prea gasesti cabriolete asa rulate, nici daca sunt diesel.

Comuna este cojirea butoanelor de pe consola (care nu sunt foarte scumpe) si a logoului de pe capota (care isi cam cere cei cativa euro  la fiecare 50.000 km). Probleme mai pot aparea pe la reteaua electrica, la frane (se uzeaza ceva mai repede decat normal) si la bucse (care au tendinta sa produca un harsait la trecerea peste denivelari ample, la temperaturi scazute), dar masina tinde sa dea satisfactie soferului, nefiind pretentioasa sau sensibila.

Motoarele turbo sunt viguroase, cutiile automate sunt usor lente dar discrete, iar drumurile la service pot fi foarte rare. Manopera la dealerii oficiali e cam scumpa, dar un mecanic de cartier care viseaza Vectra se descurca si cu Saab 9-3.

Cat costa?

Pe piata second hand din Romania nu veti gasi multe exemplare deoarece romanii se orienteaza in cele mai multe cazuri catre marcile germane.

Cu toate acestea, daca vreti o decapotabila la un pret decent si care este si ceva mai putin prezenta pe strada, Saab 9-3 poate fi gasit la preturi destul de bune, incepand de pe la 11.000 de euro.

Pe site-ul Autovit.ro puteti gasi cateva variante interesante de Saab 9-3.

Per ansamblu, cabrioletul e reusit si original, bine facut si foarte placut la drum. Unde mai pui ca e printre cele mai sigure decapotabile (5 stele EuroNCAP) si e destul de accesibil – modelele bine echipate avand tendinta sa intre destul de mult sub pretul echivalentelor germane, fara sa se lase mai prejos, ca prestatia generala. Plus ca are un aer aparte, inestimabil pentru unii.

Pentru multi Saab reprezinta o masina destinata cunoscatorilor.

Saab 9-3 Cabriolet Aero

Pret Minim/Maxim – 11.000 – 18.000 euro

Plus… Exclusivitatea. Pozitia la volan este foarte buna.

Minus… Micile chichite. Instalatia electrica – unele componente sunt ceva mai fragile. Cheia de contact – materialul din care este facuta se distruge relativ usor.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)