autovit.ro
B SECTIUNI

Timbrul de mediu: masina veche – taxa mai mare

Cu toate ca la finele anului trecut, premierul Victor Ponta era sigur ca in prima sedinta de guvern din 2013 va fi adoptata noua metodologie de calcul a taxei auto, iata ca astazi guvernul nu a reusit sa cada de acord asupra formei finale. Asa ca nu ne ramane decat sa asteptam…

Ministrul Mediului Rovana Plumb a prezentat in sedinta de guvern de astazi, proiectul timbrului de mediu care va inlocui taxa de prima inmatriculare.

La inceputul sedintei de guvern de astazi, Victor Ponta a mentionat presei ca va analiza impreuna cu membrii guvernului propunerea doamnei Rovana Plumb cu privire la modificarea taxei de prima inmatriculare.

In linii mari, primul-ministru a dat o serie de informatii cu privire la noua taxa auto: in primul rand nu se mai numeste taxa de prima inmatriculare, ci timbru de mediu. In alta ordine de idei, contravaloarea acestui timbru de mediu va fi calculata in functie de emisiile de noxe si de capacitatea cilindrica a masinii “sigur, consuma mai mult o masina de 5.000 decat una de 1.500, eu stiu acest lucru din experiente extraguvernamentale”.

Timbru_3

De asemenea, premierul Victor Ponta a sintetizat modalitatea de calcul a noului timbru “masini noi nepoluante – taxa mai mica; masini vechi, mai poluante – taxa mai mare.” Asa ca pentru masinile hibrid si cele electrice nu se va plati nicio taxa.

Totusi, daca la inceputul sedintei de guvern Victor Ponta era optimist cu privire la adoptarea acestui proiect de lege propus de Ministrul Mediului Rovana Plumb, la final nu s-a luat nicio decizie. Prin urmare, disputa cu privire la noua modalitate de calcul a taxei auto intra iarasi in prelungiri…

Din putinele informatii furnizate de premier, voua cum vi se pare aceasta noua modalitate de calcul a taxei auto? Este firesc ca cei care polueaza mai mult, sa plateasca o taxa mai mare?

163 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)