autovit.ro
B SECTIUNI

Timbrul de mediu va fi restituit dar încă nu se cunoaște procedura pentru returnarea banilor

Ministerul Mediului a anunțat prin vocea ministrului Daniel Constantin că va restitui toate sumele plătite pentru timbrul de mediu. Nu se știe însă cum va fi efectuat acest lucru, iar procedura ar putea dura mai mult de un an.

Proprietarii de automobile care au achitat taxa auto cunoscută sub denumirea de timbru de mediu între 1 martie 2013 și 31 ianuarie 2017 își vor putea recupera banii plătiți.

Ministrul Mediului, Daniel Constantin a declarat că toate sumele plătite vor fi înapoiate. Timbrul de mediu fusese declarat ilegal de Curtea de Justiție a Uniunii Europene acum mai bine de jumătate de an.

shutterstock_12004621

“Pot să vă asigur este că toate sumele care au fost plătite vor fi înapoiate. E o decizie a instanței și aici nu este loc de interpretări”, a spus ministrul Constantin în cadrul unei conferințe.

Însă, nu se știe încă cum vor fi înapoiați acești bani. “Cum vom rambursa aceste sume, urmează să stabilim, printr-un memorandum pe care îl vom avea în săptămânile următoare pe masa Guvernului. Atât timp cât statul roman și-a permis să le încaseze, trebuie să le ramburseze”, a mai spus Constantin.

Ministrul a completat spunând că procedura ar putea să dureze mai mult de un an, având în vedere să sumele sunt destul de mari.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)