autovit.ro
B SECTIUNI

Țiriac Collection organizează demonstrații de funcționare cu Hurtu Cvadriciclu din 1899, cel mai vechi vehicul din colecție

În weekendul 18-19 iulie, galeria Țiriac Collection va organiza demonstrații de funcționare cu automobilul Hurtu 3½ Cvadriciclu din 1899. Este cel mai vechi automobil din colecția de automobile clasice Țiriac, iar demonstrațiile fac parte dintr-un eveniment care celebrează automobilele de producție franceză.

Țiriac Collection sărbătorește în weekendul 17-19 iulie 2015, cu ocazia Zilei Naționale a Franței, automobilele produse în Hexagon incluse în galerie. Atât sâmbătă cât și duminică se vor organiza la galeria din Otopeni, Calea Bucureștilor nr. 289, demonstrații de funcționare ale vehiculului franțuzesc Hurtu 3 ½ Cvadriciclu din anul 1899, cel mai vechi exponat al Țiriac Collection și totodată cel mai vechi exemplar Hurtu cunoscut. Demonstrațiile vor avea loc sâmbătă la orele 12:00 și 16:00 și duminică la ora 12:00.

Din colecția Țiriac fac parte numeroase automobile produse în Franța de către mărci ca Citroen, Renault, Bugatti sau Delahaye. Două dintre acestea automobile vor fi scoase în evidență și vor fi expuse în fața galeriei: Renault AX Phaeton din 1908 și Citroen 2CV Charleston din 1988. Renault AX este un model reprezentativ pentru industria franceză antebelică, fiind considerat unul dintre primele modele Renault economice. A fost populară în Franța, fiind utilizată de compania de taxiuri „Société des Automobiles de Place”, iar din 1914 a fost folosită pentru a transporta trupe pe front.

Citroen_2CV_Charleston_1988_Tiriac_Collection-1

Pe de altă parte, Citroen 2CV este poate cel mai ușor de recunoscut automobil franțuzesc. Simplu, dar extrem de robust, 2CV a fost conceput pentru a fi folosit în orice situație, pe orice fel de drum. Este unul dintre cele mai longevive modele Citroen, fiind lansat în 1948 și produs până în 1990.

Cei mici vor avea și ei parte de distracție la Țiriac Collection în weekendul dedicat Zilei Naționale a Franței. Copiii vor putea participa sâmbătă, 18 iulie, la un concurs de desen pe asfalt. Cei trei câștigători vor fi premiați cu câte o plimbare cu modelul Citroën 2 CV.

Galeria Țiriac Collection este deschisă publicului larg de vineri până duminică în intervalul orar 10-20. Un bilet de acces pentru adulți costă 15 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari costul este de 7.5 lei. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv beneficiază de acces gratuit.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)