autovit.ro
B SECTIUNI

Titlul in F1 s-a jucat la Monza?

Duminica, Sebastian Vettel a obtinut o noua victorie categorica in actualul sezon de F1, chiar in catedrala Ferrari. Si cu toate ca etapa de la Monza a avut parte de un inceput efervescent, neamtul a reusit sa calmeze ostilitatile si sa isi treaca in palmares cea de-a sasea victorie din acest sezon, luand astfel o optiune importanta pentru titlul suprem…

Plecat din pole-position, Sebastian Vettel s-a descurcat admirabil pe circuitul de la Monza… Mai mult, in niciun moment nu s-a pus problema castigatorului, germanul reusind sa ii tina la distanta pe ambii piloti Ferrari, Fernando Alonso si Felipe Massa. In aceste conditii, locurile 6 – 10 au fost cele mai disputate in cursa de duminica, ultima cursa a sezonului disputata pe taram european.

Monza_2

Imediat dupa startul cursei au aparut si incidentele… Kimi Raikkonen a demarat in tromba de pe pozitia a 11-a a grilei de start, insa a fost acrosat de monopostul mexicanului Sergio Perez si a fost nevoit sa intre imediat la boxe. In urma incidentului a avut de suferit si britanicul Lewis Hamilton care aflat in spatele finlandezului a calcat pe bucatile de monopost rezultate in urma coliziunii, resturi care i-au provocat o pana lenta. Mai mult, britanicul a avut o problema la sistemul de comunicatie si de abia in turul al 14-lea a intrat la boxe sa schimbe pneul dezumflat.

Punctul culminant al cursei a fost prima schimbare de pneuri, atunci cand Sebastian Vettel a intrat la boxe in turul 24 si a schimbat gumele in 2,6 secunde, iar coechipierul sau Mark Webber in 2,7 secunde. Dupa patru tururi, Fernando Alonso intra si el la boxe, insa la revenirea pe circuit ecartul dintre el si german era deja de peste 9 secunde… Acesta a fost si momentul in care Sebastian Vettel preia cursa pe cont propriu, iar pana la final coechipierul sau Mark Webber a reusit sa puna in continuu presiune pe spaniol.

Finalul de cursa a fost realmente incendiar pentru ultimele locuri in puncte, duelul purtandu-se intre pilotii Sergio Perez si Jenson Button, ambii de la McLaren, Lewis Hamilton (Mercedes) si Kimi Raikkonen (Lotus). Astfel pana in ultimele secunde ale cursei am asistat la un recital Lewis Hamilton care in final a reusit sa ajunga pana pe pozitia a 9-a si a obtinut in extremis 2 puncte.

Monza_3

La finalul celei de-a 12-a etape a sezonului, Sebastian Vettel conduce ierarhia pilotilor cu 222 puncte, urmat de Fernando Alonso (169 puncte), Lewis Hamilton (141 puncte), Kimi Raikkonen (134 puncte), si Mark Webber (130 puncte). In clasamentul constructorilor conduce Red Bull Racing (352 puncte), in timp ce pe urmatoarele locuri sunt clasate echipele: Ferrari (248 puncte), Mercedes (245 puncte), Lotus (191 puncte) si McLaren-Mercedes (66 puncte).

Peste doua saptamani urmeaza etapa de la Singapore, un circuit pe care Red Bull Racing zburda… In aceste conditii, credeti ca titlul suprem in actualul sezon de Formula 1 s-a decis la Monza? Daca nu, cine credeti ca il mai poate impiedica pe germanul Sebastian Vettel?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)