autovit.ro
B SECTIUNI

Top 3 cele mai noi SUV-uri lansate pe piață

Lista modelelor SUV lansate crește de la zi la zi, acest tip de caroserie fiind cel mai popular printre clienții din Europa și nu numai.

Salonul Auto de la Los Angeles a adus o lungă listă de premiere din care am selectat doar trei noi SUV-uri ce au potențial să devină modele de succes.

1. Ford Mustang Mach-E

Ford a intrat pe piața modelelor electrice în stil de mare constructor. Primul model full-electric al mărcii americane este un automobil ce poartă celebra siglă Mustang. Este un crossover performant ce devine un concurent direct pentru modelul Tesla Model Y.

Ford Mustang Mach-E va fi disponibil într-o gamă largă de versiuni cu tracțiune pe puntea spate sau tracțiune integrală, două tipuri de baterii (75.7 kWh sau 98.8 kWh) și puteri de la 337 până la 465 CP pentru versiunea de top Mustang Mach-E GT. Autonomia maximă pentru modelul cu baterie mare este de 600 km.

Interiorul este inspirat de modelele Tesla, având ca element central un display în stil tabletă , montat pe verticală, cu o diagonală de 15 inch. Modelul american nu a uitat însă de latura practică, având cinci locuri și un portbagaj de peste 400 litri plus un spațiu suplimentar de depozitare sub capota față.

2. Audi e-tron Sportback

Audi își mărește gama de SUV-uri electrice prin adăugarea unei versiuni Sportback al cărei spate plonjat adaugă un plus la capitolul aerodinamică. Partea frontală este identică cu cea a SUV-ului electric e-tron, iar în spate linia plonjată a lunetei este inspirată din trendul SUV-urilor coupe.

Noul model oferă oglinzile retrovizoare electronice, echipare care a debutat pe modelul e-tron, clasicele oglinzi fiind înlocuite de camere video și ecrane amplasate în interior pe portieră. În plus, e-tron Sportback vine cu faruri LED Digital Matrix, ce folosesc o nouă tehnologie împrumutată din domeniul proiectoarelor video. Farurile pot lumina porțiuni specifice ale drumului sau chiar în afara acestuia, pentru ca cel de la volan să poate identifica rapid obstacolele sau pietonii.

Audi e-tron Sportback folosește două motoare electrice pentru o putere totală de 360 CP și o baterie de 95 kWh, autonomia fiind de 445 km.

3. Aston Martin DBX

Producătorul britanic ce construiește de peste o sută de ani automobile sport luxoase și-a lansat propriul SUV. Numit Aston Martin DBX, noul model folosește un motor pe benzină Twin-Turbo V8 de 4.0 litri ce dezvoltă 550 CP.

Aston Martiin DBX a fost dezvoltat de la zero pe o platformă complet nouă, proiectul fiiind început în 2015. Aluminiul este principalul material folosit, greutatea totală a modelului DBX fiind de 2.245 kg. DBX are suspensie adaptivă ce poate mări garda la sol până la 235 mm. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu 9 trepte.

Noul SUV de lux va fi disponibil în a doua parte a anului viitor, prețul de pornire pe piața din Germania fiind de 193.500 euro.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)