autovit.ro
B SECTIUNI

Top cinci automobile electrice disponibile pe Autovit.ro

Automobilele electrice își fac încet-încet loc în traficul din întreaga lume. Deși numărul lor este încă mic, de la an la an se înmatriculează din ce în ce mai multe automobile cu motor electric.

Numărul de automobile electrice ce pot fi observate pe străzile din România a crescut constant în ultimii ani. Infrastructura dedicată acestor tip de automobile s-a dezvoltat, stațiile de încărcare fiind acum prezente în aproape orice parcare de supermarket. Mai mult, mașinile electrice sunt acum prezente și piața second-hand. Iată câteva din modelele disponibile la vânzare pe Autovit.ro

BMW i3

BMW produce unul dintre cele mai bune automobile electrice din acest moment. Modelul i3 este un automobil care a fost conceput de la zero pentru propulsia electrică. Caroseria este construită din fibră de carbon, iar interiorul este spațios în ciuda dimensiunilor exterioare compacte. Un BMW i3 nou nu este ieftin, dar pe piața second-hand există exemplare la prețuri mai accesibile. Exemplarul din anunțul de mai jos este un BMW i3 REX din 2016 ce a parcurs doar 22.000 km. Versiunea REX are un motor pe benzină ce acționează ca range extender atunci când acumulatorii sunt epuizați și nu avem o stație de încărcare la îndemână.

Vezi anunțul: BMW i3 range-extender, 2016, 19.900 euro

 

Volkswagen e-Up!

Un automobil excelent pentru uz citadin este versiunea electrică a modelului Volkswagen Up! Cu un aspect exterior identic cu cel ale versiunilor Up! cu motor pe benzină, modelul e-Up! folosește un motor electric de 82 CP și o baterie cu o capacitate de 18.7 kWh ce îi oferă o autonomie de aproximativ 150 km în condiții ideale. Exemplarul din anunț este oferit la vânzare de către un dealer second-hand, a fost fabricat în 2018 și parcurs 14.900 km.

Vezi anunțul: Volkswagen e-Up!, 2018, 12.900 euro

 

Aixam Coupe electric

Compania franceză Aixam este specializată în construcția de micro-car-uri, mașini ce pot fi conduse de la 16 ani. Aixam produce și câteva modele cu motor electric, iar exemplarul din anunțul de mai jos este unul dintre ele. Modelul Aixam Coupe este un automobil electric strict pentru uz urban. Folosește un motor electric cu o putere de 6 kW, dar are un preț extrem de accesibil. Exemplarul din anunț este un automobil nou oferit la vânzare de către importatorul mărcii Aixam în România.

Vezi anunțul: Aixam Coupe electric, 2018. 7.500 euro

 

Citroen C1 ev’ie

Pentru un automobil electric și mai accesibil, pe Autovit.ro găsim la vânzare și un exemplar al modelului Citroen C1 electric. Acest automobil electric nu a fost produs oficial de către Citroen, ci este o conversie realizată de către compania Electric Car Corporation. În locul motorului pe benzină de 1.0 litru, exemplarul din anunț folosește un motor electric de 40 CP și o baterie ce îi asigură o autonomie de 100 km.

Vezi anunțul: Citroen C1 ev’ie, 2009, 5.500 euro

 

Chevrolet Volt

Un alt exempar interesat ce se regăsește pe Autovit.ro, este cea mai nouă versiune a modelului american Chevrolet Volt. Deși tehnic, acest model este un plug-in hybrid și un automobil full-electric, merită inclus în topul nostru. Prima generație Chevrolet Volt a fost vândută oficial în Europa, dar după ce General Motors a decis retragerea mărcii Chevrolet de pe vechiul continent, europenii nu mai au acces la acest nou model Chevrolet Volt. Modelul Volt folosește energie electrică și se comportă ca un automobil full-electric până când energia din baterie este epuizată. Apoi, dacă nu este conectat la o priză sau stație de încărcare, motorul pe benzină de 1.5 litri acționează pe post de range-extender și va încărca bateriile.

Vezi anunțul: Chevrolet Volt, 2017, 31.900 euro

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)