autovit.ro
B SECTIUNI

Top cinci mașini accesibile cu cutie de viteze automată

Un automobil cu cutie de viteze automată este mult mai ușor de condus față de o mașină cu cutie de viteze manuală. Pentru mulți șoferi confortul la volan este important, iar dacă mașina este folosită preponderent în trafic urban, o cutie de viteze automată este opțiune aproape obligatorie.

Cauti sa-ti iei o masina cu mii de euro reducere? Nu rata Black Friday pe Autovit.ro! Inscrie-te si te anuntam cand dam START ofertelor!

Cutia de viteze automată și variațiunile sale (CVT, cutie robotizată sau cu două ambreiaje) are rolul de a ne face viața mai ușoară în trafic. Cu doar două pedale și fără grija schimbării manuale a treptelor, confortul celui de la volan crește.

Dacă până nu demult, cutia de viteze automată era o dotare rezervată automobilelor premium, acum o găsim aproape pe orice model.

1. Dacia Sandero Easy-R

New-Dacia-Sandero

Da, chiar și Dacia poate fi comandată acum cu cutie de viteze automată. Ce-i drept, nu este o automată clasică, ci o cutie de viteze robotizată. Pedala de ambreiaj a fost înlocuită cu  o soluție electromagnetică, iar schimbarea treptelor se face automat sau manual în funcție de preferința celui de la volan. Cutia reacționează destul de lent în modul automat, dar pentru cine are nevoie de o mașină ușor de condus sau nu este obișnuit cu cutia de viteze manuală, soluția Easy-R este una suficient de bună. Cutia robotizată poate fi asociată cu motorizările 0.9 TCE 90 CP sau 1.5 dCi 90 CP. Cutia are șase trepte pentru motorizările diesel și cinci pentru cele pe benzină. Costul opțiunii Easy-R este 500 euro.

2. Skoda Octavia

Skoda Octavia II fata

Pentru cei care au nevoie și de spațiu alături de o cutie de viteze automată, ne putem îndrepta atenția către o Skoda Octavia  cu an de fabricație 2010-2012. Se găsesc pe piața second-hand exemplare 1.6 TDI cu cutie de viteze automată DSG. Acest tip de cutie folosește două ambreiaje și schimbă rapid treptele de viteze, fiind una dintre cele mai apreciate cutii de acest tip.

3. Peugeot 308

Peugeot 308 facelift exterior1

Francezii de la Peugeot și-au echipat generația anterioară a modelului 308 cu o cutie de viteze robotizată cu șase trepte. Asociată cu motorul 1.6 HDI de 110 CP poate deveni o soluție interesantă pentru cine își dorește o compactă economică și ușor de condus.  Dacă alegem un exemplar fabricat în 2011-2012, prețul acestuia se poate situa sub 7.000 euro.

4. Renault Megane

Renault Megane GrandTourer Estate

O altă variantă accesibilă pentru un automobil de clasă compactă cu cutie automată este Renault Megane. Se pot găsi exemplare echipate cu motorizările diesel 1.5 dCi sau 2.0 dCi și cutie de viteze automată clasică cu convertizor de cuplu. Avantajul este că Megane există în mai multe variante de caroserie: hatchback, sedan și break.

5. Toyota Prius

toyota-prius-5

Pentru cei care își doresc un automobil cu motorizare hibridă, Prius este una dintre cele mai bune alegeri. Și pentru că actuala generație este încă scumpă la achiziție, un exemplar second-hand nu este o idee rea. O Toyota Prius din 2008-2009, ultimii ani de fabricație pentru generația a doua, poate fi achiziționată pentru sume sub 7.500 euro. Prius II este echipat cu un motor pe benzină de 1.5 litri asociat cu un motor electric pentru a forma sistemul de propulsie hibrid. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze cu variație continuă (CVT). Cutia are practic o singură treaptă, dar raportul de transmisie variază. Cutia poate însă simula șase trepte predefinite, dacă nu ne putem despărți de schimbarea în mod manual a treptelor de viteză.

Cauți cele mai avantajoase prețuri la mașini? Nu rata Black Friday pe Autovit.ro!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)