autovit.ro
B SECTIUNI

Top cinci mașini de oraș accesibile și economice

Cauți o mașină de oraș care să nu consume mult, dar nu vrei să cumperi un automobil nou? Nu este nici o problemă, pe piața second-hand sunt suficiente alternative pentru tine. Iată cinci sugestii.

Cei mai mulți dintre noi au nevoie de un mijloc de transport urban. Un automobil de dimensiuni reduse, care să nu consume prea mult carburant și să fie ușor de parcat. Cum majoritatea orașelor mari de la noi au probleme grave de trafic, un asemena automobil pare ideal. Ce alternative avem pe piața second-hand din România?

Cauti sa-ti iei o masina cu mii de euro reducere? Nu rata Black Friday pe Autovit.ro! Inscrie-te si te anuntam cand dam START ofertelor!

1. Audi A2 1.4 TDI

audi_a2_1-4_tdi_7

Modelul A2 de la Audi a fost una din primele încercări ale constructorului geman de a crea un automobil de oraș elegant, dar cu cu un consum redus. Caroseria este fabricată aproape integral din aluminiu pentru a reduce greutatea totală. Dotat cu motorul 1.4 TDI de 90 CP, Audi A2 poate fi o alegere interesantă pentru un automobil de oraș. Majoritatea exemplarelor care poti fi achiziționate de pe piața second-hand au fost fabricate între 2001 și 2005, deci au deja o vârstă, iar rulajele sunt și ele apreciabile, majoritatea având peste 150.000 km rulați. Prețurile variază între 2.700 și 4.500 euro.

2. Ford Fusion 1.4 TDCI

Deși și-a trăit cariera în umbra ceva mai arătosului model Fiesta, Fusion este un automobil extrem de capabil și plăcut la condus. Platforma tehnică este comună cu cea a modeluli Fiesta, iar Fusion are mult mai multe elemente practice: ca de exemplu un portbagaj mai încăpător și mai ușor de accesat. Cea mai economică variantă este versiunea echipată cu motorul diesel 1.4 TDCI de 68 CP, dar există și modele echipate cu motorul 1.6 TDCI de 90 CP. Prețurile variază între 1.500 și 3.800 euro.

3. Smart ForTwo 0.8 CDI

smart_city_coupe_1

Smart ForTwo este poate cea mai adaptată mașină pentru traficul urban. Extrem de ușor de parcat datorită dimensiunilor reduse, dar cu suficient spațiu la interior, Smart ForTwo poate fi găsit și într-o variantă extrem de economică echipat cu motorul CDI de 0.8 litri și 45 CP. Ce-i drept, Smart ForTwo are și o serie de dezavantaje, cum ar fi faptul că oferă spațiu doar pentru doi ocupanți și un portbagaj minuscul. Prețurile variază între 1.800 și 2.500 euro.

4. Volkswagen Lupo 1.2 TDI

volkswagen_lupo_3l_tdi_8

Fabricat între 1998 și 2005, modelul Lupo a fost propunerea Volkswagen în clasa mini. Lupo este bine adaptat mediului urban, dar oferă doar două portiere, ceea ce îl face mai puțin practic pentru cei care au nevoie și de locurile din spate. Volkswagen a dezvoltat atunci un motor diesel de 1.2 litri cu scopul declarat de a avea în gamă o mașină care să consume doar 3 litri/100 km. Motorul are trei cilindri și 75 CP și încă pot fi găsite exemplare în stare decentă. Prețurile variază între 2.000 și 4.000 euro.

5. Fiat Panda 1.3 MultiJet

fiat_panda_61

Dacă anul de fabricație vă sperie, atunci modelului Fiat Panda din a doua generație poate fi alternativă de luat în seamă. Pe piață se găsesc exemplare fabricate după 2010, echipate cu motorul 1.3 MultiJet Diesel în variante de 68 sau 75 CP. Există chiar și o variantă cu tracțiune intrgrală a modelului italian. Nu este cel mai arătos, iar interiorul este plin de plastic, dar este o mașină robustă și economică. Prețurile variază între 3.000 și 4.500 euro.

Cauti cele mai avantajoase preturi la masini? Nu rata Black Friday pe Autovit.ro!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)