autovit.ro
B SECTIUNI

Top cinci mașini de oraș la prețuri accesibile

Mobilitatea urbană este extrem de importantă pentru majoritatea dintre noi. Și pentru că transportul în comun încă suferă în majoritatea orașelor importante de la noi din țară, un automobil de oraș ne poate rezolva problemele personale de transport.

  1. Citroen C3

Unul dintre cele mai răspândite modele de clasă mică este Citroen C3. Modelul franțuzesc este atrăgător, având un design plăcut, iar versiunile cu motorizare diesel sunt extrem de economice. Atenție, însă, la uzura interioară, plasticele folosite de constructorul francez nefiind cele mai durabile.

Un exemplar construit după 2012 costă pe piața second-hand între: 4.000 și 6.750 euro.

Vezi anunțul: Citroen C3, 2011, 4.500 euro

 

  1. Smart ForTwo

Smart-ul ForTwo rămâne în continuare cea mai bine adaptată mașină pentru traficul urban. Cu dimensiuni extrem de compacte, ForTwo îți face loc cu ușurință în trafic și poate fi parcat aproape oriunde. Singurul dezavantaj este faptul că are doar două locuri. Cele două locuri sunt însă extrem de spațioase, iar Smart-ul mai are avantajul unei manevrabilități excelente în oraș. Am căutat exemplare construite după 2012, iar prețurile pe Autovit.ro sunt între: 3.000 și 6.000 euro.

Vezi anunțul: Smart ForTwo MHD, 2012, 4.000 euro

 

  1. Skoda Citigo / Volkswagen Up!

Cel mai mic model din gama Skoda este identic din punct de vedere tehnic cu cel produs de Volkswagen sub numele Up!. Ambele modele sunt disponibile atât în variante cu trei sau cinci portiere, iar Volkswagen propune și o versiune electrică a modelului Up!. Însă pentru un model accesibil ne vom orienta către versiunile cu motor pe benzină de 1.0 litru.

Prețurile variază între: 4.500 și 5.000 euro

Vezi anunțul: Skoda Citigo, 2014, 4.500 euro

 

  1. Toyota Aygo

Unul dintre cele mai răspândite modele de clasă mică, Toyota Aygo face parte din familia de modele Toyota Aygo/ Citroen C1/ Peugeot 107 produse la uzina alinaței PSA-Toyota din Cehia. Deși sunt tehnic identice, Aygo se remarcă prin o serie de elemente optice diferite față de cele ale modelelor cu sigle franțuzești. Propulsat de un motor de 1.0 litru, Toyota Aygo s-a dovedit o mașină extrem de bine adapata mediului urban. Interior-ul este însă cam spartan, geamurile spate nu se pot deschide (doar prin rabatare), iar hayonul portbagajului este de fapt doar partea de sticlă a lunetei.

Un exemplar bine întreținut costă pe piața second-hand aproximativ 3.500 euro.

Vezi anunțul: Toyota Aygo, 2009, 3.500 euro

 

  1. Mitsubishi Colt

Un model care nu a mai avut parte de urmași, cel mai mic model produs de Mitsubishi până în 2011 a fost popular printre cei care își doreau o mașină de oraș fiabilă. Cu un profil de mic monovolum, Colt este încă o alegere bună pentru traficul urban. Cu un interior suficient de spațios, și o planșă de bord simplă fără prea multe butoane, Colt este un automobil bine adaptat uzului urban. Generația lansată în 2002 este ceva mai arătoasă, apoi versiunea cu facelift lansată în 2008 are un design care nu este pe gustul tuturor.

Prețurile pentru Mitsubishi Colt pe Autovit.ro variază între: 2.800 și 5.000 euro

Vezi anunțul: Mitsubishi Colt, 2010, 4.500 euro

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)