autovit.ro
B SECTIUNI

Totul despre Aixam Coupe, mașina care poate fi condusă de la 16 ani

Ți-ai lăsa copilul care a împlinit 16 ani să meargă singur pe patru roți prin oraș? Dacă răspunsul la această întrebare este afirmativ, trebuie doar să îl trimiți la școala de șoferi, să treacă de examenul pentru categoria B1 și să-i cauți un cvadriciclu.

În acest articol, îți vorbim despre Aixam Coupe, model produs în Franța și destul de popular în clasa VSP (voitures sans permis – vehicule fără permis). 

Istoria Aixam

Aixam este unul dintre cei mai vechi producători de cvadricicluri din lume. În 1983, compania a preluat Arola, iar un an mai târziu, scotea pe piață primul model cu denumirea Aixam 325D. În 1988, Aixam a devenit primul și singurul cvadriciclu care a trecut de testele de rezistență la accidente, deși acestea nu sunt obligatorii, în cazul acestei categorii de vehicule. 

În anii ’90, a urmat o extindere a companiei, care, sub brandul Aixam-Mega, a început să producă și mașini de curse, având rezultate remarcabile, inclusiv la Raliul Dakar. Portofoliul s-a diversificat și cu autoutilitare de mici dimensiuni. În prezent, Aixam are o rețea de peste 200 de puncte de vânzare și servicii post-vânzare în 23 de țări, printre care și România. 

Vezi categoria noastra de ▶️ PIESE

Aixam Coupe: design

Aixam Coupe este un autovehicul încadrat în categoria „microcar 16 ani” sau „autovehicul B1”, adică poate fi condus și înaintea împlinirii vârstei de 18 ani, după obținerea categoriei B1. Este un cvadriciclu care nu poate fi utilizat pe drumuri expres sau autostrăzi, dar reprezintă o opțiune pentru deplasările din orașele aglomerate. 

La capitolul design, Aixam Coupe arată destul de bine. „Ai spune că este rodul încrucișării dintre un Smart și un Citroen DS3”, spuneau jurnaliștii de la The Sun despre el, într-un review publicat în 2012. De atunci, Aixam Coupe a mai primit câteva mici retușuri la nivel de plafon și stopuri, ce i-au adus un plus de eleganță.

La interior, bordul vine cu comenzi economice și materiale calitative, volan din piele neagră cu inserții cromate și cam atât. Potrivit distribuitorului din România, adăugarea altor opțiuni se face contra cost. Iată câteva exemple: 

  • Perete despărțitor compartiment pasageri /portbagaj – 64 €
  • Aer condiționat – 1 508 €
  • Pachet inserţii decorative aluminiu granulat (pe bord şi panou portieră) – fără preț
  • Aixam Connect: tabletă ecran tactil 6,2’’ Bluetooth + USB – 470 €
  • Pachet inserţii decorative lemn de abanos negru (pe bord şi panou portieră) – 74 €

👉 Vezi oferta Aixam Autovit 

modele Aixam

Aixam configurator 

Aixam Coupe este disponibil în varianta diesel sau electrică. Motorizarea diesel are 473 cmc, 8 CP, o viteză maximă de 45 km/h, transmisie automată și un consum declarat de producător de 3,1 litri la suta de kilometri. Capacitatea rezervorului este de 16 litri, iar emisiile de CO2 sunt reduse, 80 g/km. 

Aixam Coupe în varianta electrică atinge viteza maximă de 45 km/h și are o autonomie declarată de producător de 130 de kilometri la un ciclu de încărcare, cu mențiunea oficială că numeroși factori pot avea un impact negativ asupra acestei valori. 

Aixam Coupe preț

Când vine vorba de preț, un Aixam Coupe nou pornește de la 15.874 de euro pentru varianta diesel și de la 21.634 de euro pentru varianta electrică. În cazul utilizării unui voucher Rabla Plus, prețul pentru modelul electric ajunge la aproximativ 13.000 de euro. 

Vezi 👉 AICI oferta noastra de AUTOTURISME

Alte modele Aixam disponibile pe piață

Alte modele Aixam disponibile pe piață sunt încadrate în cele trei game: MINAUTO, EMOTION și eAIXAM. Prima dintre ele aduce autovehicule mai accesibile din punctul de vedere al prețurilor, care încep de la 10.698 de euro. Gamele EMOTION și eAIXAM cuprind mai multe variante de Coupe-uri (Evo, Premium, GTI), dar și Citypack-uri sau Crossover, care au o gardă la sol mai înaltă. Pe lângă acestea, Aixam produce și autoutilitare de mici dimensiuni, diesel sau electrice, încadrate în gama AIXAM PRO. 

Așadar, acestea sunt informațiile despre Aixam Coupe, un autovehicul care poate fi condus de la  vârsta de 16 ani. 

Sursa foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)